black_friday.jpg
Suosituin laina

Näin nappaat parhaat Black Friday tarjoukset

Black Friday eli päivän mittainen alennushulabaloo on täällä jälleen! Tarjouskampanja tunnetaan erityisesti huimista alennuksista koskien elektroniikkatuotteita, joita kannattaa metsästää verkkokaupoissa jo heti vuorokauden vaihtuessa.

Black Friday tunnetaan periaatteesta “nopeat syövät hitaat” eli tuotteita on tarjolla vain rajoitettu määrä ja vain rajoitetun ajan. Myös rahoitus alennusmyyntejä varten kannattaa hankkia käsille jo hyvissä ajoin, jotta pääsee nappaamaan parhaat tarjoukset ilman ongelmaa.

Ainakin näitä tarjouksia kannattaa kärkkyä:

flight_takeoff

Lennot

Black Friday matkat voi bongata matkatoimistojen sivuilta tai lentoyhtiöistä.

fitness_center

Urheiluvälineet

Suomalaiset hamstraavat erityisesti urheilu- ja harrastusvälineitä alennuksesta.

phone_android

Puhelimet

Älypuhelimia voi saada huikeilla tarjoushinnoilla Black Fridayn tarjouksista.

desktop_mac

Televisiot

Kodinelektroniikka on perinteinen tarjoustuote ja monet kärkkyvät juuri televisioita.

computer

Tietokoneet

Tietokoneostoksia kannattaa pantata Black Fridayn tarjouksiin saakka.

gamepad

Tietokonepelit ja pelikonsolit

Nämä tarjoustuotteet päätyvät usein joulupukin säkkehin.

shopping_basket

Vaatteet

Naiset ovat innokkaita Black Friday -shoppailijoita ja vaatteet tekevätkin kauppansa.

watch

Luksustuotteet

Luksustuotteet, korut, kellot ja muut voi saada hyvään hintaan marraskuun tarjouksista.

Joustava rahoitus Black Fridayn alennusmyynteihin!
Hae joustoluotto

Parhaat Black Friday tarjoukset

Miten bongata parhaimmat Black Friday tarjoukset? Useat liikkeet julkaisevat omat tarjouksensa heti kellon lyötyä puolenyön merkiksi. Varsinkin nettikaupat avaavat alet heti yöllä, joten kannattaa olla kärkkymässä koneen äärellä.

Esimerkiksi Googlen avulla löydät hyviä vinkkejä siitä, mitä alennuksia yleensä on tarjolla.

Mikä on Black Friday?

Suomalaiselle kuluttajalle ei ehkä ole itsestään selvää mikä on Black Friday historialtaan. Black Friday liittyy tiiviisti amerikkalaisen juhlaperinteen kiitospäivään, jota juhlitaan marraskuun toisena torstaina. Black Friday on kiitospäivää seuraava perjantai. Tänä vuonna musta perjantai on 23.11.

Päivän nimen historiasta on muutama versio. Nimityksen sanotaan syntyneen Philadelphiassa 1950-60 -lukujen taitteessa, tuolloin paikalliset poliisit nimesivät kiitospäivän jälkeisen perjantain Black Fridayksi viitaten poliisivoimia työllistävään vilkkaaseen liikenteeseen.

Joka tapauksessa nykyisin Black Friday tarkoittaa huikeita alennusmyyntejä, jotka aloittavat joulunajan kaupan. Osa tarjouksista on voimassa vain kyseisen päivän, mutta monet liikkeet venyttävät alennusmyyntejä koko viikonlopun ajalle.

Suomalainen Black Friday

Suomalainen Black Friday on vielä verrattain rauhallinen ilmiö, ainakin verrattuna hässäkkään, jonka se saa aikaan esimerkiksi Amerikassa.

Suomalaiset satsaavat viihteeseen, urheilukamppeisiin ja vaatteisiin ja shoppailevat varsinkin verkkokaupoissa. Elektroniikka on myös perinteinen Black Fridayn tarjousten tuoteryhmä.

Myyntipiikki näkyy selkeimmin verkkokaupassa, vaikka perinne on kiinnittynyt myös kivijalkakauppaan. Verkkokauppa on sikäli hyvässä asemassa, että se pääsee hypettämään tulevaa alennusmyyntiä hyvissä ajoin verkkosivuillaan ja voi avata kaupanteon jo klo 00.01.

Suomalainen Black Friday on kiihdyttänyt kauppatahtiaan vuodesta toiseen. Myynnit ovat tuplautuneet ja triplautuneet vuosi toisensa jälkeen ja vuoden 2017 myynti saavutti uuden huipun. Varsinkin naiset ovat ottaneet Black Fridayn alennukset omikseen ja shoppailleet jonkun verran miehiä enemmän.

Mustan perjantain tarjoukset netissä ja kaupoissa

Verkkokauppaostoksia tehdessä kannattaa palauttaa mieliin verkkokauppaa koskeva säännöstö. Kun tuotetta ei pääse ennalta testaamaan tai kokeilemaan, voi olla edessä palautus- tai vaihtorumba. Jotta mikään ei tule ilkeänä yllätyksenä, on hyvä olla valmistautunut jo ennen shoppailua.

Nettikauppa pääsee hyödyntämään Black Fridayn tarjoukset koko vuorokauden mitalta, sillä useimmat verkkokaupat avaavat ensimmäiset tarjoukset heti vuorokauden vaihduttua. Tunti tunnilta lisääntyvät alennusmyynnit pitävät shoppailijat jatkuvasti hiukan varpaillaan ja kaupan sivuilla aktiivisina.

Kivijalkakauppa ei pääse yleensä ainakaan Suomessa aloittamaan kaupantekoa yöllä, mutta kaupan ovet voivat aueta huomattavasti normaalia aiemmin. Tämä saa monet jonottamaan tiettyjen liikkeiden ovilla retkivarusteissa.

Parhaat Black Friday tarjoukset nappaa siis olemalla tavalla tai toisella hereillä. Hakuammunnalla tulee tehneeksi heräteostoksia, joten on syytä tehdä lista tuotteista, joita aikoo metsästää ja keskittyä niihin, sillä väkeä on taatusti liikkeellä sekä verkossa että kaupoissa.

Kulutusluotolla onnistuvat isommatkin tarjoushankinnat!
Hae kulutusluotto