14.06.2022 13.57

Edulliset kesälomavinkit

Kesä on tullut ja lomat alkavat pyörimään koko Suomella. Juhannusta kohden toimistot ja virastot hiljenevät ja ihmiset suuntaavat mökeille ja kesälomareissuille.

Kesäloma on kuitenkin myös stressaavaa aikaa, sillä aina rahaa ei välttämättä ole tai lomareissujen suunnittelu tuntuu muuten raskaalta tai työläältä. Pitkän ja pimeän talven jälkeen loma tuntuu tarpeelliselta, mutta sen suunnitteluun tulisi varata aikaa muutenkin täydestä kalenterista.

Loman ei kuitenkaan tarvitse olla aikataulutettua ainakaan ihan koko aikaa. Vapaus ja spontaanit ideat ovat hyvä tapa viettää kesää, sillä tällöin myös omat ajatukset saavat tilaa ainaiselta suorittamiselta. Loman ei kuitenkaan tarvitse olla ylikallis tai täynnä kalliita aktiviteettejä vaan pienemmälläkin budjetilla pääsee nauttimaan kesästä. Nappaa parhaat edulliset kesälomavinkit tästä artikkelista!

Parhaat kesälomavinkit ystäväporukalle

Parasta kesälomassa on, että silloin aikaa on enemmän kuin muina vuodenaikoina ja yleensä lomatkin sattuvat ainakin osittain yhteen, sillä koko Suomi lomailee pitkälti samaan aikaan. Parhaita kesäviikkoja on vain muutama ja jokainen pyrkii ajoittamaan kesälomansa niille viikoille. Kyseessä on arpapeli, jossa on voittajia ja häviäjiä, mutta yhtä kaikki lomasta voi ottaa kaiken irti sattuipa säätilan suhteen millainen onni tai epäonni hyvänsä.

Ystäväporukan kanssa voi heittää korkkarit kattoon ja lähteä vaikkapa bilereissuun muualle Suomeen. Myös mökkiviikonloppu tai rantaloma vaikka Yyterissä tai Kalajoella ovat hyviä aktiviteettejä silloin, kun tarkoituksena on nauttia kaveriporukalla. Yleensä kaveriporukka on hioutunut yhteen jo vuosia, joten yhteisen loman suunnittelu käy näppärästi kunhan loma-ajat osuvat yksiin.

Ystäväporukalla ei kuitenkaan tarvitse edes lähteä kauas mikäli siltä tuntuu. Mukavan illan voi myös viettää vaikkapa leirinuotiolla virvokkeita nauttien ja makkaraa paistaen. Useaan retkikohteeseen saa myös pystyttää teltan, jos yöpyminen tähtien alla houkuttelee.

Suuntaa siis kesäfestareille, saunaillan viettoon tai vaikkapa rannalle parhaassa porukassa!

Loman viettoa perheen kesken

Perheen kanssa vietettävä loma voi olla parasta aikaa tai täysi katastrofi. Hyvin suunniteltu ja omalle perheelle sopiva reissu onnistuu yleensä paremmin kuin hätäisesti keksitty retkikohde. Valitse siis aktiviteetti ja matkan kohde hyvin!

Perheille on Suomessa paljon tekemistä. Vesipuistot, kuten Serena, Visulahti tai JukuPark ovat hyviä vesipedoille. Huvipuistot, kuten Särkänniemi, Linnanmäki ja PowerPark sopivat puolestaan adrenaliinin nälkäisille. Lähes ilmaiseksikin pääsee kuitenkin vaikkapa saaristoon kun suuntaa vesibussilla Helsingissä Suomenlinnaan, Turussa Ruissaloon tai vaikkapa Espoossa Espoon saaristoon. Päivä saaressa jää mieleen pitkäksi aikaa!

Perheen kesken voi matkailla hyvin myös lähiseudulla. Piknik rannalla tai metsän siimeksessä, pieni vaellus luontopolulla tai vaikkapa kotieläintarhavierailu sopivat hyvin rentoon kesäoleiluun. Lapsille yleensä parasta lomassa on viettää aikaa vanhempien ja läheisten kanssa, ilman kiirettä tai sitä, että aikuisen ajatukset ovat jossain aivan muualla.

Lähiseudun kansallispuistoon tai vaikkapa laavulle voi tehdä päiväretken ja teltassa vietetty yö tuntuu jännittävältä vaikkapa ihan kotipihassa! Jäätelö maistuu aina hyvältä, joten hypätkää vaikkapa pyörän selkään ja suunnatkaa jäätelökioskille!

Romanttinen loma pariskunnalle

Pariskunnat viettävät yleensä melko paljon aikaa yhteisessä kodissa tai vuoroin vieraissa myös muina vuodenaikoina. Näinpä pariskunnalle parasta kesätekemistä voisi olla matkalle lähteminen joko kotimaassa tai ulkomailla tai päivän viettäminen kodin ulkopuolella. Vaellus Lapissa, Kolin huiputtaminen tai vaikkapa kalastusreissu Norjaan sopivat hyvin aktiiviselle pariskunnalle. Matkailla voi myös lähelle, sillä etenkin pääkaupunkiseudulta pääsee Tallinnaan muutamalla kympillä! Pohjoisemmassa voi pakata eväät autoon ja tehdä lyhyen road tripin lähiseudulle tai vaikka Ruotsin rajojen yli.

Suomessa on paljon eräkämppiä, laavuja ja luontopolkuja, joita voi ihastella päiväretken muodossa tai pakkaamalla vaikkapa yhden tai useamman yön tarvikkeet mukaan. Etenkin suuremmissa kaupungeissa järjestetään ilmaisia kesäkonsertteja ja puistotapahtumia, joissa voi käydä haistelemassa yleisötapahtuman ilmapiiriä pitkän talven jälkeen.

Pariskunta voisi suunnata myös esimerkiksi johonkin Suomen huikeimmista kartanoista tai luksushotelleista ja viettää staycationia ei niin kovin kaukana kotoa. Myös mökkeily, telttailu tai vaikkapa leirintäalueelle suuntaaminen voivat olla hauskoja aktiviteetteja kotimaassa.

Isommat kaupungit tarjoavat myös esimerkiksi edullisia museokortteja, joiden avulla voit vaikkaa lomallasi sukeltaa taiteen pariin.

Pakkaa siis rinkka tai matkalaukku täyteen hyvää mieltä ja kesäisiä vaatteita ja varusteita ja suunnatkaa yhdessä jonnekin, missä ette ole koskaan vielä käyneet!

Bonusvinkki kesälomaan

Koronavuodet nostivat kotimaanmatkailun jälleen huippusuosituksi. Leirintäaluelomat, metsässä telttailu, luonnonpuistot ja esimerkiksi glamping eli luksusleiriytyminen nostivat kaikki suosiotaan reippaasti. Bonusvinkkinä suosittelemmekin glamping-lomaa!

Glamping-kohteita on ympäri Suomea ja niitä yhdistää se, että niissä hotellimaiset olosuhteet on tuotu keskelle luontoa. Käytännössä glampingissa yövytään teltassa, joka on kuitenkin huikean suuri ja jossa on kaikki mukavuudet sänkyjä ja muita huonekaluja myöten.

Glamping sopii perheille, pariskunnille ja kaveriporukoille. Autenttisen tunnelman luomiseksi lapset voivat vaikkapa telttailla perinteisellä tavalla vanhempien glamping-kohteen yhteydessä ja näin jokaiselle löytyy jotain mielenkiintoista!

Kesälomailun ei tarvitse olla kallista, mutta tietyt aktiviteetit maksavat joka tapauksessa. Tällöin ratkaisu voi olla joustoluotto, joka mahdollistaa rahatilanteen korjausliikkeet silloin, kun kulut ylittävät tulot!

Tutustu Vipin lainatuotteisiin

Kirjaudu MySaldoon