Blogikirjoitukset

Kirjoitukset 1 - 8 / 82

05.09.2022

Kalleimmat harrastukset

Suomessa harrastetaan paljon ja suomalaiset menevät usein äärimmäisyyksiin harrastamisen kanssa.

09.08.2022

Stressaako raha?

On hyvin tavallista, että raha stressaa. Tämä johtuu usein siitä, että raha-asiat painavat mieltä ja tuntuu, että rahaa ei ole ikinä tarpeeksi.

12.07.2022

Kesän säästövinkit

Kesällä ja lomalla menot usein lisääntyvät, lämpimistä kesäilloista nautitaan ystävien kanssa terassilla, festarit vievät mennessään tai kenties lomamatkaan uppoaa osa säästöistä.

14.06.2022

Edulliset kesälomavinkit

Kesä on tullut ja lomat alkavat pyörimään koko Suomella. Juhannusta kohden toimistot ja virastot hiljenevät ja ihmiset suuntaavat mökeille ja kesälomareissuille.

10.05.2022

Mitkä ovat kuluttajan oikeudet?

Kuluttajan oikeudet ovat lakisääteinen asia, johon törmää usein silloin, kun jokin menee pieleen. Jos kuluttaja ostaa jotain, joka hajoaa tai ei vastaa kuvausta, eikä myyjän kanssa päästä yhteisymmärrykseen korvauksista, joudutaan usein tutustumaan kuluttajansuojalakiin, joka myyjän ja ostajan oikeudet ja velvollisuudet määrittelee.

12.04.2022

Käsiraha asuntokaupoissa

Asunnon ostaminen on ollut suomalainen ylpeydenaihe ja jopa riitti, sillä ennen muinoin omistaminen oli hyvin tärkeää ja omistusasunnolla pystyttiin näyttämään, että pärjätään. Korot olivat korkeita, mutta inflaatio söi lainoja pikkuhiljaa, eikä asunnon osto ollut lainkaan niin hankalaa kuin se nyt on.

07.03.2022

Velan vanheneminen ja velkajärjestely

Vaikka yritämme elää järkevästi ja varovaisesti ja suhtautua lainoihin ja velkoihin vastuullisesti, kaikkea ei voi ennakoida. Toisinaan eteen tulee tilanne, jossa emme voi maksaa kaikkia velkoja tai lainoja pois ja velkataakka alkaa kasvaa.

14.02.2022

Palkankorotus ja vinkit onnistuneeseen palkkaneuvotteluun

Palkka on asia, joka kiinnostaa kaikkia, mutta josta puhutaan yleensä melko vähän. Suomalaiset ovat hieman yleistettynä melko ujoja käymään palkkaneuvotteluita ja rahasta ei suomalaisessa kulttuurissa puhuta kovinkaan paljon.