23.08.2023 10.12

Syksyn 2023 parhaat äkkilähdöt

Loppuiko kesän liian nopeasti? Onko sinulla vielä lomapäiviä säästössä? Syksy on oivallinen ajankohta lähteä matkalle, varsinkin kun syyskuu ja lokakuu tarjoavat monessa paikassa edelleen lämpöisiä lomakohteita.

Jos mielessäsi on pitkä viikonloppu Roomassa tai muu seikkailu ulkomailla, tässä artikkelissa kerromme sinulle parhaista tavoista löytää syksyn 2023 parhaat äkkilähdöt Suomesta ulkomaille.

Mistä löytää äkkilähtö syksylle 2023?

Kesä 2023 oli oikeastaan loppupelissä melko kylmä. Kesäkuulla oli mukavia kesäisiä kelejä ja ne ennakoivat hyvää ja lämmintä kesää, mutta heinäkuu oli pienoinen pettymys. Toisaalta Euroopassa myllännyt lämpöaalto olisi ollut hankala Suomen lämpimissä asunnoissa eläville vanhuksille ja toki kaikille muillekin. Voidaan kuitenkin todeta, että kesästä jäi hieman hampaankoloon ja näin ollen äkkilähtö saattaa olla hyvä tapa aloittaa syksy! Mistä sitten löytää äkkilähtö?

Matkatoimistot ja matkailusivustot ovat äkkilähtöjen aarreaittoja. Niiltä löytää usein edullisia lentoja ja hotellipaketteja. Äkkilähdöt ovat loistava tapa säästää matkakuluissa ja löytää viime hetken tarjouksia. Usein matkatoimistot myyvät peruutuspaikkoja tai loppuunmyymättömiä matkoja edullisemmin, joten saatat löytää unelmiesi matkan huomattavasti alennettuun hintaan.

Lentoyhtiöt toimivat hieman toisella tavalla ja lentojen hinnat oikeastaan vain nousevat lähtöpäivän lähestyessä. Tästä syystä osa koneista lennetään melko tyhjänäkin sen sijaan, että paikat myytäisiin edullisesti eteenpäin. Lentojen, junien tai laivamatkojen hintojen laskua on siis turha odotella.

Paras tapa löytää äkkilähtö on siis tarkistaa suurimpien matkatoimistojen sivustot ja äkkilähtöjä listaavat Facebook-ryhmät, sekä nettisivut. Mikäli kuitenkin haaveilet ennen kaikkea omatoimimatkasta, lue seuraava osio!

Omatoimimatka voi olla pakettimatkaa edullisempi

Mikäli pakettimatkaa ei löydy tai sellainen ei kertakaikkiaan innosta, vaihtoehto on ostaa lennot ja majoitus erikseen. Tämä saattaa vaatia hieman enemmän vaivannäköä, mutta voit saada enemmän valinnanvapautta ja räätälöidä matkan omiin tarpeisiisi sopivaksi. Lentohakukoneet, kuten Skyscanner, Momondo tai Google Flights, auttavat sinua vertailemaan eri lentoyhtiöiden hintoja ja löytämään edullisimmat lennot haluamaasi kohteeseen.

Kuten jo totesimme, lennoissa ei äkkilähtötarjouksia yleensä ole. Poikkeuksen kuitenkin tekevät matkatoimistojen myymät pelkät lennot. Yleensä matkatoimisto joutuu lyömään matkustajiensa määrän lukkoon viimeistään kuukautta ennen lentoa. Nimilistan voi kuitenkin toimittaa tarvittaessa myös myöhemmin. Määrä ei siis aina vastaa todellista matkustajamäärää ja lentopaikkoja jää yli. Nämä myydään usein edullisesti pelkkinä lentoina.

Mikäli päätät lähteä omatoimimatkalle, on majoittumiseen muutamiakin eri vaihtoehtoja. Niitä ovat ainakin majoitus hotellissa esimerkiksi Booking.com sivustolta varaamalla tai toki myös esimerkiksi leirintäalueella yöpyminen tai jo hieman hiipunut couchsurfing eli sohvasurffaus.

Airbnb on niin ikään suosittu vaihtoehto majoituksen löytämiseen, ja se voi tarjota ainutlaatuisia kokemuksia. Voit valita edullisen yksityisen huoneen tai vaikka koko asunnon, ja tällä tavoin matkustaminen voi olla huomattavasti halvempaa kuin hotellimajoitus. Lisäksi Airbnb-majoituksissa saatat päästä paremmin kosketuksiin paikalliseen kulttuuriin ja elämäntapaan.

Tsekkaa siis myös matkatoimistojen pelkät lennot ja halpalentoyhtiöiden lähdöt. Lentojen hinnat ovat vuonna 2023 korkealla, mutta voi olla, että kysyntä laskee syksyn myötä! Varaa mieluisa majoitus ja lähde reissuun!

Vinkit parhaan matkan varaamiseen!

Ennen kuin lähdet varaamaan matkaa, muista muutama tärkeä vinkki:

  1. Joustavuus kannattaa: Jos voit olla joustava matkapäivissäsi, löydät todennäköisesti edullisempia vaihtoehtoja. Matkustaminen esimerkiksi keskellä viikkoa voi olla huomattavasti halvempaa kuin viikonloppuna.
  2. Vertaile hintoja huolellisesti: Älä tyydy ensimmäiseen tarjoukseen, vaan vertaile eri vaihtoehtoja tarkasti. Matkahakukoneiden avulla voit löytää parhaat lentodiilit, ja vertailemalla eri majoitusvaihtoehtoja saatat säästää merkittävästi.
  3. Tarkista viisumivaatimukset: Varmista ennen matkan varaamista, että sinulla on tarvittavat viisumit ja matkustusasiakirjat kunnossa. Joidenkin maiden kohdalla viisumiprosessi saattaa viedä aikaa, joten tämä on tärkeää ottaa huomioon suunnittelussa.
  4. Seuraa lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen tarjouksia: Monet lentoyhtiöt ja matkatoimistot järjestävät ajoittain kampanjoita ja tarjousmyyntejä, joista voit napata huippuedullisia matkoja.
  5. Pakkaa kevyesti: Jos matkustat vain muutamaksi päiväksi, ota mukaasi vain välttämättömimmät tavarat käsimatkatavaroissa, jotta vältyt lisämaksuilta ruumaan menevistä matkalaukuista.

Kun olet varannut matkan, muista nauttia seikkailustasi täysillä. Syksyn lämpimät päivät tarjoavat upeita mahdollisuuksia tutustua uusiin kulttuureihin, nauttia paikallisesta ruoasta ja rentoutua kauniissa maisemissa.

Lähde kokemaan vaikkapa Saksan Oktoberfest, Islannin uskomaton luonto tai Etelä-Euroopan syksyinen, mutta lämmin rantatunnelma! Nauti syksystä ja matkailusta!

Tutustu Vipin lainatuotteisiin

Kirjaudu MySaldoon