05.03.2024 9.41

Vinkit pääsiäislomalle

Pääsiäinen on aika, jolloin voi ottaa hieman rennommin ja viettää aikaa perheen kanssa ja virkistyä kevään saapumisen ja luonnon heräämisen merkeissä.

Pääsiäisenä viimeistään huomaa sen, kuinka luonto herää talven jäljiltä ja koska sen yhteydessä on useampikin arkipyhä, on aikaa perheelle ja itselleen enemmän. Mihin siis käyttää tuo kaikki aika ja miten ottaa pääsiäisestä kaikki irti? Tässä artikkelissa kerromme puuhavinkkejä pääsiäislomalle!

Tee retki lähiympäristöön

Hyödynnä uusi kevät ja lähde retkelle luontoon. Ensimmäiset kukkivat kasvit ja lumen läpi työntyvä viherrys, lintujen laulu ja lämpenevät säät tekevät luonnossa liikkumisesta entistäkin virkistävämpää. Valitse retkipaikaksi esimerkiksi kansallispuisto, järven ranta tai metsäpolku. Vaikka sulava lumi tekee maastosta märkää ja osassa maasta on vielä täysi talvi, on pääsiäisretki varustekysymys ja pakkaamalla lämmintä juomaa ja pienet eväät, tulee retkestä ikimuistoinen.

Koristele koti kauden mukaan

Pääsiäiseen kuuluu keltainen ja vihreä, pastellisävyt, höyhenet, munat, kanat, tiput ja ruoho. Ota siitä kaikki irti ja tee koristeita tai osta kaupasta sellaisia. Koristele koti överikeltaiseksi ja nauti kauden koristeista, kuten pajunkissoista tai narsisseista. Etenkin lapset pitävät koristelusta ja askartelusta, joten koristeiden tekeminen on mukava tapa viettää pääsiäislomapäivä. Tarvitset vain kartonkia, sakset, liimaa, höyheniä, glitteriä ja paperia ja askarteleminen on jo täydessä vauhdissa! Ikävin vaihe koristelussa tuleekin vasta pääsiäisen jälkeen kun koti tulisi riisua koristeista.

Vietä perinteinen pääsiäinen

Pääsiäisen perinteisiin kuuluu monia hauskoja aktiviteetteja koko perheelle. Maalaa ja koristele munia, järjestä pääsiäismunajahti lähipiirin tai naapuruston pienimmille tai leivo herkullisia pääsiäisleivonnaisia kuten rahkapullia. Pääsiäisenä on myös erilaisia tapahtumia ja kirkollisia menoja, joihin voi osallistua matalalla kynnyksellä. Nämä perinteet ovat etenkin isommalla porukalla vietettynä erityisen mukavia ja jäävät lapsille mieleen pitkäksi aikaa. Näin pääsiäisperinteet siirtyvät myös sukupolvilta toisille.

Matkusta lähellä tai kaukana

Mikäli pääsiäislomaan kuuluu matkustamista, valitse kohde huolella. Voit suunnata esimerkiksi kaupunkilomalle tutustumaan uusiin paikkoihin ja kulttuureihin tai rentoutumaan aurinkorannalle. Muista varata majoitus ja kuljetukset ajoissa ja suunnitella matka huolella, sillä pääsiäinen on pitkä vapaa ympäri Eurooppaa, joten matkailijoita on paljon ja osa paikoista on pyhien vuoksi suljettuna. Aina ei tarvitse mennä edes kauas vaan voit ottaa loman kannalta omalla kotiseudullasi ja leikkiä turistia koluten läpi maamerkkejä ja nähtävyyksiä. Omalta kotiseudultasi löytyy varmasti täysin ilmaisia kohteita, joihin on hyvä mennä tutustumaan pääsiäisen aikaan!

Syö ja juo hyvin

Pääsiäisenä ruoalla on erityinen merkitys. Järjestä herkullinen pääsiäisateria perheen ja ystävien kesken tai vaikkapa vain itsellesi. Perinteiseen pääsiäispöytään kuuluu usein esimerkiksi lammasta, kasviksia ja erilaisia jälkiruokia. Suomessa pääsiäisateria ei ole yhtä perinteinen kuin vaikkapa jouluruoka, mutta yhdistelemällä parhaat kevään maut, pääsiäisperinteet ja omat mieltymyksesi voi helposti loihtia ihan uuden perinteisen pääsiäisaterian juuri sinulle tai sinun perheellesi. Pääsiäisenä voi myös hyvillä mielin aloittaa grillikauden, sillä kevät on jo pitkällä! Grillattu lammas on hyvä tapa yhdistellä uutta ja perinteistä pääsiäisruokaa. Mitä jos kutsuisit lähipiiriä ja ystäviä kylään ja kutsuisit kaikki nauttimaan hyvästä ruuasta ja juomasta!

Kokeile jotain uutta

Pääsiäisloman tuoma vapaus tarjoaa oivan mahdollisuuden kokeilla jotain aivan uutta mihin ei muulloin ole ollut aikaa. Kaivele puhelimesi syövereistä kaikki ne ruokareseptit, jotka tallensit, mutta joita et ole vielä tehnyt kokeiluun. Lähde käymään siinä ravintolassa, museossa tai kahvilassa, johon olet aikonut mennä vuosikausia, mutta johon et ole vielä ehtinyt. Aloita retkeily tai jokin muu aktiviteetti, mitä olet aina halunnut kokeilla. Tässäkin kannattaa kuitenkin aina ensin varmistaa aukioloajat, sillä etenkin ryhmätunnit ovat yleensä tauolla lomien ajan.

Ota rennosti

Pääsiäisloma on loistava tilaisuus rentoutua ja ottaa rennosti. Kokeile esimerkiksi joogaa tai meditointia, sauno, katso sarjoja tai vain ole tekemättä mitään. Pääsiäisloma tarjoaa loistavan tilaisuuden paneutua omiin kiinnostuksen kohteisiisi ja harrastuksiisi. Kokeile esimerkiksi maalaamista, valokuvausta tai kädentaitoja. Voit myös varata ajan hierontaan tai hemmotella itseäsi kylvyllä lämpimässä vedessä ja kynttilänvalossa. Mikäli nautit seurasta, kutsu kavereita kylään, mutta mikäli haluat latautua yksin, käytä tilaisuus hyväksesi! Aina ei tarvitse olla ohjelmaa ja pääsiäisen aika on hyvä aika ottaa rennosti!

Tutustu Vipin lainatuotteisiin

Kirjaudu MySaldoon