07.10.2019 10.09

Jouluksi lämpimään? Tässä Top 5 joulumatkat

Voiko joulun tunnelma saavuttaa, jos ulkona ei kimaltelekaan nietos vaan sinisenä hohtava meri ja valkea hietikko?

Perinteisen joulunvieton sijaan moni valitsee eksoottisen tavan viettää suomalaisten lempijuhlan ja suuntaa kohti aurinkorantoja. Minne suuntaan joulumatkat kannattaa tehdä ja millä hinnalla? Vippi teki listan! Mikäli kiinnostavaa matkakohdetta ei löydy tästä, lisää vinkkejä löytyy Vipin Top 10 matkakohdetta -listasta.

(Päivitetty 7.10.2019)

Jouluksi lämpimään halvalla vai mahdollisimman kauas - 5 hyvää kohdetta

Joulumatkat kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä parhaat joulumatkat myydään varhaisessa vaiheessa loppuun. Kun joulu asettuu hyvää kohtaan, voi laskelmoida itselleen jopa yli viikon lomaputken ja suunnata vähän kauemmas juhlaa viettämään.

Mikäli mielii jouluksi lämpimään halvalla, täytyy etäisyydestä ja ehkä lämpötilastakin hiukan tinkiä. Dubai on monen suosikkikohde ja erittäin lämmin talvisaikaan, mutta samalla se on hintatasoltaan suhteellisen korkea. Budjettimatkailijalle se ei valitettavasti sovi.

1. Kanariansaaret ja Teneriffa

Kanariansaaret ja Teneriffa ovat oiva joulunviettokohde myös edullisen matkan havittelijalle. Kanariansaarille voi päästä todella edullisesti, esimerkiksi kahden aikuisen All Inclusive matkan saa reilulla tuhannella eurolla.

Lämmintäkin Kanarialla on joulukuussa oikein sopivasti. Lomailija pääsee paistattelemaan noin 25 asteen leppoisassa helteessä.

2. Dubai

Jo mainittu Dubai on upea nähtävyys ja shoppailumahdollisuuksiltaan kohde on lähes vailla vertaa, jos matkabudjetti ei ole tiukassa ja voi lähteä kauemmas joulun viettoon. Joululahjoja ei tänne tarvitse kuljettaa mukana, vaan ne voi napata paikan päältä.

3. Bahama

Bahamasaaret tarjoaa värikkään ja menevän paikan viettää joulu ulkomailla. Bahamalla kannattaa viettää kaikki joulun pyhät, sillä joulun jälkeen kadut valtaa Nassaun Junkanoo-katufestivaalit, joka vetää vertoja jopa Mardi Gras’lle.

4. Havaiji

Pitkä joulupyhät antavat mahdollisuuden matkustaa kauas viettämään joulua. Miltä kuulostaisi joulu Havaijilla? Honolulussa juhlitaan joulua isosti ja värikkäästi ja pitkään. Taatusti erilaisen joulun takaa joulupukki, joka saapuu paikalle kanootilla delfiinien vetämänä.

5. Kypros ja Madeira

Mikäli ei halua lentää kauas, mutta haluaa lämpöä jouluksi, löytyy Euroopasta hintatasoltaan kaksi tasoissa olevaa matkakohdetta: Kypros ja Madeira. Saaria molemmat ja aivan upeita saaria ovatkin! Erityisesti Madeiralla Funchalissa saa varmasti nauttia perinteisemmästäkin jouluhulinasta pukkeineen ja jouluvaloineen.

Monet parhaimmista matkatoimistoista myyvät stressittömän loman All Inclusive -paketteja sekä perheille että pariskunnille. Käytännössä tällaisen paketin ostajan ei tarvitse miettiä loman aikana missä, mitä ja mihin aikaan syö, sillä kaikki kustannukset on maksettu jo etukäteen ja kuuluvat pakettiin. Kuulostaa aika mukavalta tavalta viettää joulu, vai mitä?

Tarvitseeko lähteä jouluksi ulkomaille vai riittääkö kotimaan reissu?

Joulu ulkomailla ei suinkaan kiehdo kaikkia ja upeat joulumatkat on mahdollista tehdä ihan kotimaan maisemissakin.

Vaan minne kannattaa matkustaa jouluna kotimaassa? Lappi on luonnollinen vastaus tähän. Rovaniemeltä löytyy Joulupukin lomakylä, jonne voi majoittua ja joulutunnelmat on taattu.

Valmiiseen pöytään pääsee myös jouluristeilyllä. Risteilyt Helsingistä ja Turusta Tukholmaan kuljettavat matkustajia myös joulun aikaan. Nautinnollisia hetkiä voi viettää buffetpöydässä ja shoppailemalla. Shoppailua varten voi hakea lainaa heti tilille, mikäli ostokset ylittävät matkabudjetin.

Eikä joulumatkan tarvitse olla suuri spektaakkeli, varsinkin jos joulu vietetään aikuisporukassa. Vaihteluun voi riittää retki pääkaupunkiseudulle tai Suomen viralliseen joulukaupunkiin Turkuun.

Hae joustoa lomabudjettiin