15.05.2020 15.00

Hauskimmat ideat kesälomamatkailuun (TOP 10)

Onko tänä vuonna hiukan haastavaa keksiä kesälomamatkailuun idoita? Tai saatko perheeltä nyrpeitä ynähdyksiä ehdotuksillesi? Laita seikkailuhattu päähän ja tee tänä kesänä seikkailuhattu päähän ja suunnittele kesälomaksi jotain aivan uutta!

Keräsimme listan hauskoja, hyviä ja erikoisiakin lomakohteita ja lomanviettotapoja erilaiseen kesälomaan. Nappaa lista talteen ja tutustu tarjontaan.

Päivitetty 15.5.2020

Minne vie kesäloma kulkijan?

Lintsi, Särkkis, ruotsinlaivat, kylpylät? Nii-in, nehän ovat niitä tyypillisiä kesälomakohteita suomalaisille kotimaassa. Mutta vielä tässä vaiheessa on hyvin epävarmaa, mitkä näistä palvelevat asiakkaita tulevana kesänä. Poikkeuksellisen tilanteen on uumoiltu kestävän koko kesän ja se rajoittaa lomanviettomahdollisuuksia.

Koko perheen kesälomamatkailu on aina haaste, vaikka oltaisiinkin niin sanotussa normaalitilanteessa. Kesälomamatkat tuppaavat aina suuntaamaan samoihin kohteisiin ja uusia reissukohteita voi olla vaikea löytää. Myös budjetti voi olla esteenä, mutta lomallakin pikavipin hakeminen on nopeaa ja voi auttaa paikkaamaan vajaata lomarahastoa. Tässä 10 vinkkiä seikkailunhaluisille reissaajille:

1. Suomen “ufokohteet”

Hyytäviä ja jännittäviä matkakohteita kaipaava voi laittaa muistiin esimerkiksi Turun edustalla olevan Seilin saaren, jolle spitaalia sairastavat eristettiin. Samalla saarella toimi myös mielisairaala. Saarelle kulkevien yhteysalusten aikataulut on tänä kesänä syytä tarkistaa hyvissä ajoin ja vielä kertaalleen ennen lähtöä. Toinen aavemainen kohde on lähellä Suomussalmea. Taideteos Hiljainen kansa hiljentää takapenkin aivan varmasti.

2. Suomen erikoisimmat hotellit

Imatralla on linnamainen hotellikompleksi, jossa matkailija voi nauttia maisemista ja upean mahtipontisesta hotelliasumisesta. Hotelli todella näyttä ihkaoikealta linnalta. Turun saaristosta löytyy Bengtskärin majakka, jossa voi yöpyä majakanvartijan huoneessa keskellä merta. Kannattaa kuitenkin tarkistaa, ovatko nämä kohteet avoinna koko kesän. Esimerkiksi Imatran linnamainen hotelli avaa ovensa vasta 1.7.

3. Suomen pisin uimaranta...

sijaitsee Kokkolassa! Kokkolassa on Vattajan eli Vattajanniemen uimaranta, joka ei ole suuren yleisön tiedossa ja onkin saanut olla lähes luonnontilassa. Kaikkineen ranta on 15 kilometriä pitkä eli suomalaisessa maisemassa varsinainen harvinaisuus. Osa alueesta on puolustusvoimien käytössä, joten alueella on syytä liikkua varovasti.

4. Telttailu ja leiriytyminen

Korona ei ole sulkenut leirintäalueita, joten mikäli matkailu takaisin luontoon -hengessä kiinnostaa, pakkaa autoon teltta ja makuupussit ja suuntaa leirintäalueille. Lapset taatusti tykkäävät erilaisista olosuhteista ja vapaasta pääsystä uimaan, sillä yleensä leirintäalueet ovat kätevästi veden äärellä. Ja jotain ihanaa on trangialla valmistetussa leirimuonassakin.

5. Mökille massoja pakoon

Moni suomalainen suuntaa mökille muutoinkin kesäisin, mutta poikkeuksellisen kesän odotetaan nostavan vuokramökkien kysyntää aikaisempaa enemmän. Kaikki haluavat nyt pois ihmismassoista ja julkisilta paikoilta, joten luonnon helmaan ja mökille vetäytyminen näyttäytyy monelle parhaan mahdollisena vaihtoehtona. Onhan siellä myös mahdollisuus päästä hetkeksi eroon digiajastakin!

Img

6. Kaupunkilomailijan unelma?

Mikäli edellisen kohdan ennustukset toteutuvat, saattavat kaupunkilomailijat päästä lomalle hyvin erilaisessa ympäristössä kuin normaalisti. Kun kaikki karkaavat saarille ja mökeille ja luontoon, jäävät kaupunkikeskukset tyhjiksi. Se antaa mahdollisuuden löytää omasta kotikaupungistakin ihan uusia piirteitä. Seikkailumieltä mukaan ja pyörän selkään tutkimaan kaupunkia!

7. Tutustu Suomen kaupunkeihin

Tuleeko yleensä buukattua lomalennot mahdollisimman kauas Suomesta? No tänä kesänä niin ei oikein voi/kannata tehdä, joten kaupunkilomailjan on tyydyttävä kotimaisiin maisemiin. Tee siis suunnitelma mielenkiintoisista kaupungeista ja hyppää autoon (valitettavasti julkisia kulkuneuvoja ei voi suositella käytettävän)! Suomesta löytyy paljon hyviä kaupunkikohteita, kuten Porvoo, Kuopio ja Turku.

8. Liikkuva loma

Korona on kasvattanut pyörien myyntiä ja Suomessa on paljon kauniita reittejä ahkerille polkijoille. Esimerkiksi Saariston rengastie tarjoaa pyöräilijöille upeat maisemat ja mahdollisuuden haastaa omaa fysiikkaansa.

Img

9. Romanttinen kesäloma

Pienten lasten vanhemmat eivät välttämättä pääse kesälomalla pitkälle romanttiselle hempeilylomalle, mutta jo viikonloppu kylpylässä voi toimia paremmin kuin hyvin. Kotimaasta löytyy useita ihania kylpylöitä, mutta kannattaa tarkistaa palvelevatko ne asiakkaita tänä kesänä lainkaan. Osa hotelleista ainakin avaa ovensa heinäkuussa ellei rajoituksia muuteta.

10. Tiukan budjetin kesälomamatkat

Kesäloma koettelee monen kukkaroa, mutta tiukalla budjetillakin voi kesälomamatkailu onnistua paremmin kuin hyvin. Mielikuvitus peliin ja kesälomasta voi muotoutua seikkailu. Esimerkiksi telttaretki oman kaupungin tai lähikaupungin camping-alueelle voi riittää tuomaan jännitystä lomaan. Monessa kaupungissa myös järjestetään lähes päivittäin pienille lapsille puuhatapahtumia, joista monet ovat maksuttomia. Reppureissaus taas on perinteinen aikuisten budjettimatkailun muoto.

Hae joustoa kesälomabudjettiin