27.11.2019 15.05

Matkustamiseen sijoittaminen kannattaa aina – Näin rahoitat matkan helposti

Suomalaiset matkustavat mielellään ja moni asettaa matkustamisen arvoasteikollaan hyvin korkealle. Matkustamiseen ollaan valmiita sijoittamaan ja tinkimään sen kustannuksella muista menoista.

Matkan rahoittaminen voi kuitenkin osoittautua haasteeksi, varsinkin kun tähdätään kauas ja pidemmäksi aikaa. Jo matkaa edeltävät hankinnat nielaisevat tukun euroja, itse matkaan saa varata reilusti euroja ja matkan aikana on syytä pitää mukana jonkinlaista vararahastoa.

Mutta sen verran avartavaa ja mukavaa matkailu on, että siihen kannattaa sijoittaa. Harva esine tai ostos tuo niin paljon sisältöä elämään, että sen muistelu on yhtä mukavaa kuin hyvän reissun mieleenpalauttaminen!

Näin rahoitat matkaa edeltävät kustannukset

Matkan varaamisen aikoihin käsillä täytyy olla suurempi summa, jos haluaa maksaa matkan varauksesta koituvat kustannukset kerralla. Hyvä vaihtoehto on matkan rahoittaminen kulutusluotolla, jonka voi maksaa erissä takaisin. Näin voi jakaa ison kustannuserän useammalle kuukaudelle.

Jos matkaa suunnittelee oikein antaumuksella ja käyttää siihen aikaa, voi tietenkin säästää ainakin lähes koko matkan kulut. Tällöin kannattaa lyödä itselleen päivämäärä, jolloin matkakulut on oltava kasassa ja aloittaa järjestelmällinen säästäminen. Kun säästää 50–100 € kuukaudessa, on jo vuodessa kasassa hyvä summa.

Säästäjä voi hankkia ylimääräisiä tuloja ja nopeuttaa säästämistahtia merkittävästi. Kannattaa esimerkiksi käydä läpi omia varastojaan ja laittaa myyntipöytä kirpputorille tai myydä tarpeettomat tavarat netin virtuaalikirpputoreilla.

Hyvä suunnitelma on sekin, että säästää osan matkaan budjetoidusta summasta ja rahoittaa toisen puolen järkevällä lainalla. Näin pääsee ehkä aiemmin matkaan kohti uusia kokemuksia!

Varaudu vararahastolla menoihin matkan aikana

Matkalla sattuu ja tapahtuu. Varsinkin jos matka on pitkä, esimerkiksi useamman viikon tai kuukauden mittainen irtiotto arjesta, on hyvä varautua kaikenlaisiin kommelluksiin ja mahdollisuuksiin, joihin on pakko tarttua.

Matkakumppanina kannattaa olla joustava ja tavoitettavissa oleva joustoluotto, jolta voi nostaa rahaa kaikissa tilanteissa. Joustava rahoitus antaa mahdollisuuden muuttaa matkasuunnitelmaa, kun jotain mielenkiintoista osuu yllättäen eteen tai jos joutuu esimerkiksi turvautumaan paikallisiin terveydenhuoltopalveluihin.

Jos matka on pitkä, voi tietenkin etukäteen tarkistaa, millainen mahdollisuus matkaajalla on tienata eri maissa. Byrokratia voi olla esteenä, mutta täysin mahdotonta työskentely matkan päällä ei ole.

10 hyvää syytä matkustaa

Miksi matkustamiseen kannattaa sijoittaa, kun se ei varsinaisesti tuota rahallista arvoa? Matkustaminen antaa kuitenkin elämänkokemusta ja avartaa mieltä, mikä on vähintään yhtä arvokasta kuin rahaa tuottava sijoittaminen. Kokemuksen voi myös kääntää myöhemmin tuottavaksi arvoksi työmarkkinoilla.

Matkusta, sillä

  1. Matkoilla tapaa ihmisiä ympäri maailman ja tutustuu uusiin kulttuureihin. Mittaamattoman arvokasta elämänkokemusta!
  2. Pääsee maistamaan uusia ihania ruokia ja juomia, joita kotimaassa ei saa.
  3. Opit pärjäämään itsenäisesti. Matkoilla on kaukana kaikesta tutusta ja voi löytää uusia puolia itsestään ja rakentaa itseluottamustaan.
  4. Pääset kokemaan asioita, joita et kotimaassa ikinä kokisi. Se voi olla uusi harrastus, upeat maisemat tai vaikka loputtomana siintävä horisointti merellä.
  5. Vapauden tunne matkustaessa on jotain arjesta täysin irrallaan olevaa. Välttämättä ei ole kiire minnekään ja mikäli matkasuunnitelma on joustava, voi kulkea täysin mielijohteiden mukaan.
  6. Opit taatusti matkalla jotain uutta itsestäsi. Varsinkin yksin matkustaessa joutuu väistämättä kohtaamaan itsessään uusia puolia.
  7. Stressinhallinta kehittyy matkalla. Matkalla sattuu aina jotain, mutta samalla voi huomata, että vaikka vastoinkäymisiä tulee, niistä selviää.
  8. Rahan hallinta muuttuu. Budjetissa pysyminen ja rahan rajallisuus opettavat säästämistä ja talouden hallintaa ihan eri tavalla, kun voi luottaa vain omaan taskuun.
  9. Voit haastaa itseäsi matkalla. Ujokin pääsee ulos kuorestaan, kun on kommunikoitava vieraiden ihmisten kanssa ja vieraalla kielellä.
  10. Muistot ovat kultaa. Matkan varrella kertyy muistoja, joita on mukavampi vaalia kuin materiaa.

Rahoita matkustaminen joustavasti