17.07.2018 13.13

Top 10 matkakohteet vuonna 2019!

Millä perusteilla valitset matkakohteet elämäsi parhaita reissuja varten? Onko valintasi edullinen rantaloma, kulturellit Euroopan matkakohteet vai kalliimpi kaukomatka? Tutustu Vipin top 10 matkakohteet -listaan!

Matkakohteita moneen makuun

Maailmalta top 10 matkakohteita löytyy pilvin pimein, mutta listallemme pääsi vain muutama vanha tuttu sekä pari vähän uudempaa ja harvinaisempaa kohdetta.

1. Kroatia: Tunnetuimmat kohteet Dubrovnik ja Split, harvinaisemmat kohteet saaret Hvar, Korčulan ja Orebić.

Kroatiaan kannattaa matkustaa nyt, kun se ei vielä ole turistien valtaama. Krotian kohteet sopivat myös budjettimatkailijalle, sillä sen hintataso on vielä pysynyt kohtuullisen edullisena.

Jos halvat matkakohteet kiinnostavat, kannattaa tutustua Kroatian kaupunkeihin ja saariin. Maana se tarjoaa monipuoliset matkakohteet, matkailija pääsee nauttimaan shoppailusta kaupungeissa sekä rantakohteista samalla reissulla.

2. Portugali: Lissabon, Porto ja Madeira

Portugaliin matkustavat nyt kaikki. Myös se maana tarjoaa matkakohteita moneen makuun. Rantalomailija voi suunnata Madeiralle tai Azoreille.

Kaupunkimatkailija voi suunnata pääkaupunki Lissaboniin tai ihanaan Porton kaupunkiin, jossa voi yhdistää kaupungin kuhinan rannalla lomailuun. Tai voi napata alleen auton ja kierrellä maata, jossa välimatkat ovat pienet ja sopivat päiväpyrähdyksiin.

3. Kreikka: Kreeta, Ateena ja Santorini

Kreikka on upea maa ja tarjoaa upeita maisemia, ihania rantoja ja kirkkaita uimavesiä vuodesta toiseen. Saaret Kreeta ja Santorini hurmaavat matkailijat ja kieppuvat pysyvästi suosituimmat matkakohteet -listoilla.

Ateena taas tarjoaa kulttuuria ja historiallisia maisemia aikuisempaan makuun.

4. Malediivit: tuhansien saarien trooppinen paratiisi ja luonnonsuojelukohde

Malediivit on paras matkakohde häämatkalaisille ja aikuisille matkailijoille, jotka kaipaavat kauniita rantoja ja rauhallista menoa.

Se on tunnettu luksuskohde, jonne suuntaavat ovat yleensä hemmottelulomaa hakevia, mutta saarilta löytyy myös lapsiperheille sopivia matkakohteita. Luksuskohteeseen kannattaa varata hiukan isompi lomabudjetti, jonka täyttämiseen voit käyttää lomalainaa.

5. Slovenia: Ljubljana, viinit ja luonto

Slovenia on pieni maa, joka sopii varsinkin sellaiselle, jonka lempi matkakohteet sijoittuvat luontoon ja aktiivimatkailun pariin.

Pääkaupunki Ljubljana on oikein hyvä matkakohde, mutta päivämatkoja kannattaa tehdä luontoon, luolastoihin ja viinitarhoihin. Myös laskettelija voi lomailla Slovenian rinteillä edullisesti.

6. Kanada: Quebec

Quebec on noussut parhaat matkakohteet -listalle ja on kiinnostava uusi tuttavuus monelle. Ranskankielinen kaupunki vetoaa eurooppalaisiin, mutta onnistuu yhdistämään pohjoisamerikkalaista kulttuuria charmiinsa.

Etenkin kulinaristille Quebec on erittäin herkullinen matkakohde.

Suomen suosituimmat matkakohteet

Kotimaassa matkailua ei kannata unohtaa ja lähteä aina merta edemmäs kalaan. Omilta nurkiltamme löytyy monta upeaa matkakohdetta moneen makuun.

7. Turku:

Suomen Turussa kannattaa piipahtaa historian ystävän, joka pääsee nauttimaan Turun linnan historiallisista puitteista. Turusta lähtee myös Saariston rengastie, jonka voi kiertää pyörällä tai autolla upeita maisemia ihaillen.

8. Kuusamo:

Kuusamo sopii vaelluksen ystäville. Alueella voi tehdä pieniä päivävaelluksia, tunnetuin Pieni Karhunkierros 12 kilometriä, mutta lyhyempiä pyrähdyksiäkin pääsee tekemään.

Koko Karhunkierros on huimat 80 kilometriä pitkä ja sen kiertämiseen matkailijan kannattaa varata 3-7 päivää.

9. Hanko:

Helsinkiä pakoon Hankoon, vai mitä. Kaupunki ei paljon esittelyjä kaipaa ja on kesäkohteena lyömätön yhdistelmä rantaa, kylpylää ja herttaista pikku kaupunkia.

10. Hailuoto (Oulu):

Oulun edustalla sijaitseva Hailuodon saari on kesällä upea matkakohde. Hiekkaranta on pitkä ja majoittuminen onnistuu ihanissa vuokramökeissä. Aktiivimatkailija nauttii patinkointimahdollisuuksista.

Lomabudjetin suunnitteluun ja kartuttamiseen voi hakea neuvoja Vipin artikkeileista, jos tarvitsee rahaa nopeasti matkaa varten.

Varsinkin Vipin joustoluotto tarjoaa matkailijalle edullisen ja kätevän avun matkan varrella. Joustoluotolta voi nostaa omalle lainaa heti tililleen missä ja milloin vain, vaikka kesken reissun.

Hae lomalainaa Vipiltä!