24.08.2018 15.09

Helsingin parhaat ravintolat 2019

Helsingin parhaat ravintolat on vaikea, ellei mahdotonta, laittaa minkäänlaiseen paremmuusjärjestykseen. Fine dining Helsingissä on käynyt helpoksi, sillä kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia makuelämyksiä jokaiseen makuun.

Tämä lista ei siis ole Helsingin paras ravintola -lista, vaan lista, josta jokainen voi löytää oman ehdokkaansa. Tästä voi myös ottaa vinkkiä, kun haluaa käydä läpi Helsingin ravintolat tai löytää uusia makuja, sillä listalle on otettu useampi aivan vasta ovensa avannut makumesta.

Parhaat ravintolat Helsinki - ota talteen lista ja nauti

Hyvä ruoka ei ole aina kallista, mutta fine diningista kannattaa kuitenkin olla valmis maksamaan. Olemme ottaneet listallemme sekä selkeästi kalliinsorttisia ravintoloita että pienemmän budjetin huippuedustajia.

Makuasioista ei sovi kiistellä ja hyvä ruoka on aina hyvää maksoi se sitten satasia tai kymppejä. Jos nykyinen budjetti ei riitä fine dining -kokemukseen, mutta sellaisen haluaa kuitenkin elää, voit nostaa pikavippiä joustoluotolta juuri sen verran kuin sillä hetkellä tarvitset.

10. Ravintola Savotta - Ehtaa suomalaista ruokaa

Savotta itsekin kertoo olevansa “Aidosti suomalainen” ja moni voisikin kuvata ravintolaa tunnelmallisen mummolamaiseksi. Sisäpihan terassi on kokemuksen arvoinen idylli.

Savotta tarjoilee suomalaista ruokaa. Maakunnista on koottu parhaat maut ja raaka-aineina käytetään vain kotimaisia aineksia luonnosta ja pientoimittajilta. Näin ollen Savotassa saa maistella riistaa, marjoja ja perinnereseptein valmistettuja annoksia. Onpahan listalla karhuakin, jos uskaltaa vain maistaa…

9. Tanner - musiikkia ja aamupalaa

Tanner on uusi helsinkiläinen ravintola, joka avasi ovensa viime kesänä. Ravintolan yhteydessä toimii myös levykauppa ja hifi-musiikkibaari.

Aamupalaa ja erikoiskahveja saa Tannerista aina klo 8.30 alkaen. Kahvin kyytipojaksi voi napata herkullisen leivoksen, kakkuja tai juustoja. Pääosin vegaaninen menu sekoittaa kotimaisia raaka-aineita ja välimerenmakuja. Pizzapohjat ja raskileipä valmistetaan ravintolan omassa leipomossa!

Ravintola Olon upea annos.

8. Vaelsa - Italia Suomessa

Vaelsa yhdistää italialaisia ruokaperinteitä suomalaiseen lähiruokaan. Paikan mottona on “syö hyvin, niin voit paremmin” ja voiko sen paremmin sanoakaan?

Vaelsa on tavernahenkinen rento italialainen ravintola, joka tarjoilee itse tehtyä pastaa ja perinteisiä italialaisia ruokia modernilla kierteellä ja suomalaisesta lähiruuasta valmistettuna. Miljöö on rauhallinen ja tunnelma rento.

7. Sue Ellen - amerikkalaisia makuja

Muru ravintolan amerikkalaisserkuksi nimetty Sue Ellen on avattu vuoden 2017 lopussa. Se on sisustukseltaan tunnelmallinen, runsas ja lämminhenkinen illanviettopaikka.

Sue Ellen tarjoilee upeita drinkkejä ja kunnon tuhtia sapuskaa. Ravintolassa on puuhiiligrilli sekä savustuskaappi, joissa ravintolan annokset saavat kokeilemisen arvoiset maut suoraan etelärannikolta.

6. BasBas - Baskeri & Basso Bistrossa rentoa tunnelmaa

BasBas on yksi Helsingin uusista ravintoloista, joissa pääsee nauttimaan rennosta bistrotunnelmasta ja hyvästä ruuasta aina yöhön saakka (avoinna klo 02 saakka).

BasBasin menu on jaettu kolmeen osaan, josta voi valita mieleisensä ja koota oman menun. Annokset on rakennettu siten, että niitä jaksaa maistella useamman putkeen. Annokset ja miljöö ovat rouheita, rentoja ja maukkaita.

5. Demo - rennosti gourmeeta

Demo on rento ravintola, jossa tarjotaan Michelin-luokan makuelämyksiä. Demo on saanut Michelin-tähden jo reilut 10 vuotta sitten ja on pitänyt tähdestään kiinni.

Demossa on tarjolla yksi menu, keittiömestarin menu, josta ruokailija voi valita 4 - 7 ruokalajin kokonaisuuden. Ruoka on tyyliltään ranskalaista, mutta sitä maustetaan yllätyksillä maailman ruokakulttuureista.

4. Farang - matka Kaakkois-Aasiaan

Farangissa pääsee maistelemaan kaakkois-aasialaisia makuja modernissa, mutta tunnelmallisessa ympäristössä, jossa kokemuksen kruunaa hyvä palvelu. Farangilla on Bib Gourmand -merkintä.

Farangin ruoka perustuu aasialaisen keittiön tuntemukseen, tuoreisiin raaka-aineisiin ja käsityöhön. Farangissa ruokailutilanne on sosiaalinen, ruoka on tarkoitus jakaa ja maistella seurueen kesken. Annoksia on pöydässä kerralla useita ja ne voivat saapua missä tahansa järjestyksessä. Annoksia saa sekoitella ja maistella juuri siten kuin itse haluaa.

3. Palace - Huippuravintola palaa palvelukseen

Palace ravintolalle odotellaan ehdottomasti Michelin-tähteä, kunhan ravintola on palvellut hiukan pidempään nälkäisiä asiakkaita. Palace avattiin uudelleen marraskuussa 2017 sen oltua kiinni vuodesta 2016.

Palacessa asiakkaan ei tarvitse miettiä, mitä menusta valita, sillä niitä on vain yksi. Mutta menussa on purtavaa, sillä annoksia siinä on liki 20. Menussa maistuu vahvasti suomalaiset maut muutamalla ulkomaisella vahvistuksella tuettuna.

Yksi useista ravintola Palacen annoksista.

2. Grön - pieni pala taivasta Kampissa

Grön ravintola on kerännyt ansioluetteloonsa palkintoja ja voittoja vasemmalta ja oikealta. Jalokivenä ravintolan kruunussa on Michelin-tähti vuoden kuluvan vuoden helmikuulta.

Ravintola keskittyy tarjoilemaan Suomen luonnosta ammentavia makuja rennossa ilmapiirissä. Ruokalista määräytyy paljolti sen mukaan, mitä sillä hetkellä kasvaa. Ruuassa panostetaan luomuun ja luonnolliseen skandinaaviseen ruokaan. Listalta voi valita a la carte -annoksia tai kokonaisen menun.

1. Olo - herkuttelua ajan kanssa

Kun pitää nimetä paras ravintola Helsingissä, on pakko mainita Olo. Olo on ottanut paikkansa Suomen parhaimpana fine dining -ravintolana ja tarjoilee hyvän ruuan ystäville maistelumenun, jonka nauttimiseen kannattaa varata aikaa. Olo ravintolalla on ollut Michelin-tähti jo vuodesta 2017.

Olossa voi nauttia käsityönä tehtyjä annoksia, joiden skandinaaviset maut rakentuvat lapsuuden makumuistoille. Olon maistelumenu sisältää 6 osaa makuelämysiä. Kannattaa tutustua myös Olo Gardeniin.

Oletko lähdössä makumatkalle Turkuun? Olemme testanneet myös Turun parhaat ravintolat.

Hae joustoa arjen juhlahetkiin