20.09.2018 8.26

Hemmottele itseäsi näillä kylpylälomilla

Mikä neuvoksi, kun lomat on pidetty, mutta mieli tekee lämpöön? Meillä on vastaus: KYLPYLÄ!

Suomessa on useita laadukkaita kylpylöitä, joihin voi vetäytyä hellimään niin väsynyttä kroppaa kuin mieltäkin.

Eteläisemmästä Suomesta ei toisaalta ole matka eikä mikään tehdä pieni visiitti lahden toiselle puolelle viettämään kylpyläloma Virossa, joka on tunnettu hyvistä resorteistaan.

Nappaa kylpylävinkeistämme mielestäsi Suomen paras kylpylä ja lähde rentoutumaan!

Kylpylähotelli romanttisissa merkeissä vai lapsiystävällinen kylpylä?

Kylpylä kannattaa valita lomailevan kokoonpanon perusteella, sillä osa kylpylöistä palvelee paremmin lapsiperheitä ja toiset taas ovat palveluiltaan suunnattu enemmän pariskunnille tai aikuiseen makuun.

Etelä-Suomen alueelta löytyy erittäin suosittu kylpylä Flamingo, joka tarjoilee paljon aktiviteetteja lapsiperheille. Flamingossa perheen pienimmät pääsevät viihtymään niin sisäleikkipuistossa kuin vesipuistossakin, jossa useat liukumäet saavat lomalaisiin vauhtia.

Myös lähellä sijaitseva ostoskeskus Jumbo viihdyttää sekä perheen pieniä että isoja jäseniä. Ostoksia varten voit nostaa lainaa heti tilille esimerkiksi Vippi-joustoluotoltasi.

Aikuisten kesken voi suunnata Haikon Kartanoon, joka on tunnettu sen romantiikkaa tihkuvasta miljööstä.

Allasosastolla ei pääse hihkumaan liukumäessä, mutta ihaniin kasvo- ja vartalohoitoihin sen sijaan pääsee rentoutumaan. Ja ravintolassa voi nauttia upeista annoksista hyvän viini kera.

Kylpylöitä erilaisilla herkuilla

Osa kylpylöistä tarjoaa myös vesiliukumäkiä eksoottisempia kokemuksia. Härmän kylpylä tarjoaa Kuuman kiven saunan, missä voi hakea hyvää oloa kokonaisvaltaisen kokemuksen kautta: Kuuman kiven saunassa yhdistyvät värit, höyry ja kostea lämpö.

Kylpylä Saimaassa lomailija voi kylpeä sirkuksen tahtiin, sillä kylpylässä korostuu sirkusteema: Cirque de Saimaa. Samainen kylpylähotelli on myös sijoittanut hirsisaunan kattoterassille, erikoisuus, josta harvemmin pääsee nauttimaan.

Kylpylä metsässä tai metsä kylpylässä löytyy Imatralta. Imatran kylpylässä on nimittäin taikametsä, jossa pääsee kylpemään äänten, värien ja sumun keskellä.

Kylpylälomat sopivat hyvin saunomisen ystäville, sillä useimmissa kylpylöissä on perinteiselle saunalle jännittäviä vaihtoehtoja.

Esimerkiksi Yyterin kylpylä tarjoaa infrapunasaunaa ja höyrysaunaan Savonlinnan Spahotel Casinossa. Savusaunasta voi nauttia mm. Ikaalisten kylpylässä.

Kylpylälomat Virossa

Jos syysloma on vain sen pitkän viikonlopun mittainen, ehtii juuri oikein sopivasti tekemään pienen piipahduksen lahden taakse. Kylpyläloma Virossa on mainio vaihtoehto syysloman matkakohteeksi, kun ei ole aikaa lähteä merta edemmäs.

Moni tuntee Pärnun kylpyläkohteena, mutta Virosta löytyy paljon muitakin upeita kohteita, joissa kylpylä voi olla reissun keskipisteenä.

Pärnussa on kuitenkin puitteiltaan yksi Viron upeimmista kylpylöistä, Kylpylä Hedon Spa & Hotel. Se sijaitsee merenrannalla ja on säilyttänyt arvokkuutensa 1920-luvulta saakka. Kylpylän erikoisuutena ovat teemapaketit, joista voi valita hedonistisen matkan Pohjois-Afrikkaan, romanttisen viikonlopun tai vaikka matkan vanhaan Viroon.

Kylpylämatkailija pääsee nautiskelemaan myös matkustamatta Tallinnaa kauemmas. Tallinnan vanhassa kaupungissa Viron lennättimen puhelinkeskuksen tiloihin on rakennettu näyttävä Hotel Telegraaf, joka toimii putiikki- ja kylpylähotellina. Kompakti kylpylähotelli tarjoilee luksushoitoja rentoutumista kaipaaville.

Vain 15 minuutin päässä Tallinnasta on Tallinn Viimsi Span moderni kylpyläkeskus. Kylpylässä viihtyvät myös perheen pienimmät, sillä 1000 neliömetrin suuruinen lasten keskus takaa loman onnistumisen!

Ihania rentoutumishetkiä kylpylätunnelmissa!

[Tutustu lainatuotteisiin](https://www.vippi.fi