syyslomalla_etelaan.jpg

Syyslomalla etelään? Tässä parhaat syyslomamatkat 2019

Vippi.fi | 14.08.2018 15:52

Syyslomaa vietetään Suomen kouluissa lokakuun lopussa. Paikkakunnasta riippuen loma on joko kokonaisen viikon mittainen tai pidennetty viikonloppu.

Kokonaisen viikon lomailijat ehtivät vaikka aurinkorannalle, mutta pitkä viikonloppukin riittää hyvää reissuun. On vain valittava kohde loman pituudelle sopivaksi.

Vippi kokosi muutaman vinkin lomailijoille, lisää varsinaisia kohdevinkkejä löydät Vipin blogista.

Syyslomalla etelään - missä viettää rantaloma lokakuussa

Jos mielii syyslomalla etelään, alkaa olla jo kiire. Syyslomamatkat alkavat käydä vähiin ja lomailija saattaa jo joutua tinkimään jostain. Äkkilähtöjä syyslomaviikoilla on turha metsästää, sillä niitä tuskin löytää. Kuten Vippi vinkkaa yleisinä loma-aikoina ei budjettimatkailija matkaile.

Moni haluaa vielä vähän fiilistellä mennyttä kesää ja alkaa jo kesällä suunnitella, minne syyslomalla haluaa matkustaa. Lokakuun matkat voi vielä tehdä ihan lähimaastoon eli lomailla Etelä- ja Keski-Euroopassa.

Esimerkiksi Espanjassa lokakuuta vietetään ihan hellekeleissä.

Muita hyviä rantalomakohteita ja syyslomakohteita ovat muun muassa Italia, Kreeta, Turkki ja Madeira. Hiukan kauemmas haluavat voivat napata lennon Teneriffalle tai Gran Canarian saarille, missä lomaa voi viettää vielä suomalaiseen makuun sopivissa lämmöissä.

Koska syyslomamatkat viedään lähes käsistä, voi myöhään liikkeellä oleva joutua improvisoimaan. Perinteinen, tuttu ja turvallinen rantalomakohde on jo tupaten täynnä, joten on löydettävä jotain uutta.

Eksoottisina kohteina lokakuussa voi kokeilla Rio de Janeiroa tai Dubaita. Mutta tällöin on varauduttava pitkähköihin lentoaikoihin, varsinkin jos päättää kokeilla Brasilian lämpöä.

Syksyn matkat kotimaassa

Suomen suosituimmat huvipuistot ovat vielä lokakuussa toiminnassa, joten kieputusta ja pyöritystä kaipaava voi suunnata Tampereelle Särkänniemeen tai Helsingin Linnanmäelle. Linnanmäellä viikolla 42 juhlitaan Valokarnevaaleja, jolloin koko huvipuisto täyttyy mahtavista valospektaakkeleista.

Kylpylälomalle ei tarvitse lähteä kotimaan rajojen ulkopuolelle. Savonlinnassa sijaitsee ihana Kylpylä Casino, joka kellii ihan omalla saarellaan.

Flamingo Vantaalla on upea vesipuisto, jonka yhteydessä pääsee myös ostoksille Jumboon sekä vaikka elokuviin.

Myös Katinkulta Vuokatissa on monipuolinen viihdekeskus, jossa voi sekä uiskennella että harrastaa erilaisia ulkoliikuntalajeja. Pohjoisemmasta löytyy myös Hotelli Levitunturin kylpylä ja liikuntakeskus sekä Euroopan pohjoisin kylpylä, Holiday Club Saariselkä. Molemmissa pääsee nauttimaan sekä kylpylässä lillumisesta, että upeista maisemista ja luonnosta.

Kaikkeen matkailuun sekä kotimaassa että ulkomailla tarvitaan säästöjä, joita voi paikata ennen matkan alkua tai matkalla, kun matkaajalla on mahdollisuus nostaa lainaa heti tilille, kun tarve ilmenee.

Pieni joustovara, johon matkan aikana voi tukeutua, tuo turvaa matkaajalle yllättävissä tilanteissa.

Hyvää ja nautinnollista syyslomaa ja matkailua toivottaa Vippi.fi!

Hae lainaa nyt