04.07.2018 14.22

Näin saat rahaa nopeasti - 6 + 1 vinkkiä

Elämme kiireisessä kulutusyhteiskunnassa, jossa äkillinen rahantarve saattaa yllättää niin arjessa kuin juhlassa. Tässä 10 helppoa vinkkiä, joilla saat rahaa nopeasti.

1. Hae lainaa netistä

Kun mietit miten saada rahaa nopeasti - on laina todennäköisesti nopein ja turvallisin keino tähän. Joskus palkkapäivä on vain yksinkertaisesti liian kaukana, kun auto tarvitsee viedä huoltoon tai hammaslääkärille on päästävä heti.

Hakemalla lainaa netistä saat lainallesi myös joustavasti maksuaikaa, eikä sinun tarvitse lainata rahaa läheisiltäsi.

Hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen saat rahat tilille jo muutamissa minuuteissa, joten se sopii erityisen hyvin yllättäviin menoeriin.

Hae lainaa nyt

2. Myy ylimääräiset tavarat

Itselleen ylimääräisen ja tarpeettoman tavaran myyminen on kätevä tapa ansaita helppoa rahaa pienellä vaivalla. Laita esimerkiksi vanhat vaatteet ja elokuvat myyntiin netin kirpputoreille tai oman asuinalueesi Facebook -ryhmiin.

Muutamista euroista kasvaa nopeasti muutamia kymppejä ja jopa satoja euroja. Käyttämättömien tavaroiden laittaminen eteenpäin onkin sekä ekologista että taloudellisesti kannattavaa.

Myydessäsi omaisuuttasi netissä, kannattaa muistaa pari helppoa nyrkkisääntöä, joilla tienaat rahaa nopeasti:

  1. Myy juhlavaatteet juhlasesonkina (valmistujaisjuhlat, kesä ja joulu)
  2. Älä myy tavaroita alennusmyyntien aikaan, sillä kirpputorit ovat tällöin hiljaisempia
  3. Ota tuotteista laadukkaat kuvat ja kerro tarkat mitat ilmoituksessa. Kukaan ei osta sikaa säkissä!

3. Etsi freelancer-työ netistä

Päivätyön ohella on myös mahdollista tienata rahaa netissä, esimerkiksi freelancer-työn kautta. Pidätkö koirista? Ilmoittaudu koirien ulkoiluttajaksi netissä.

Oletko hyvä kirjoittamaan tai kääntämään tekstejä eri kielille? Kenties voit ansaita lisätienestejä tekemällä sisällöntuotantoa freelancerina.

Rahan tienaaminen netissä on tänä päivänä yllättävänkin helppoa, mikäli sinulta sattuu löytymään sopiva taito ja/tai intohimo. Vain mielikuvitus on rajana!

Freelancer-työn mahdollisena etuna on myös se, että saatat löytää itsellesi täysin uuden urapolun, kun osoitat osaamisesi. Todellinen win-win -tilanne!

4. Hanki osa-aikatyö

Olit sitten opiskelija, kokopäivätyössä tai osapäivätyössä, niin osa-aikatyö on yksi mahdollisuus tienata rahaa lisää. Voit tehdä esimerkiksi keikkaluontoista työtä viikonloppuisin, jolloin työkuorma ei kasva liian suureksi.

Osa-aikaisia tehtäviä voit löytää esimerkiksi Duunitorin haun kautta. Vaikka tekisit vain muutaman ekstratunnin viikossa, niin voit ansaita helposti muutamia satoja euroja joka kuukausi.

Sivutyö on entistä yleisempää tänä päivänä, joten miksi et kokeilisi onneasi osa-aikatyössä?

5. Opeta taitojasi muille

Oletko haka tietokoneiden kanssa tai hallitsetko vieraan kielen loistavasti? Tai ehkä osaat soittaa jotain instrumenttia? Hyödynnä omaa osaamistasi ja tarjoa opetusta muille!

Voit tarjota netissä yksityisopetusta sitä etsiville tuntikorvauksella. Et tarvitse lainkaan virallista koulutusta jakaaksesi omaa osaamistasi muille ihmisille korvausta vastaan.

Opettamisella saat rahaa helposti omia taitojasi hyödyntämällä sekä pääset samalla nauttimaan opettamisen tuottamasta mielihyvästä.

6. Ala tuotetestaajaksi

Yksi helpoimmista tavoista tienata rahaa kotona on alkaa tuotetestaajaksi. Tuotetestaajana tehtävänäsi on kirjoittaa tuotearvostelu ja omia kokemuksia yrityksen tuotteesta.

Tarvitset siis mieluiten jonkin verran kirjoituskokemusta, mutta myös aloittelevat kirjoittajat ovat moniin tuotearvosteluihin tervetulleita. Voit hakea esimerkiksi Intersportin tuotetestaajaksi tai leivontatarvikkeiden arvostelijaksi.

Tuotetestaajan homma on hauskaa ja voit tehdä sitä mistä itse haluat - esimerkiksi kotoa käsin. Samalla ansaitset helppoa rahaa poistumatta kotisohvaltasi.

Ekstravinkki:

Viimeinen vinkkimme ei välttämättä vastaa kysymykseen “miten saada rahaa nopeasti”, mutta se on sitäkin tärkeämpi pitkäaikaiseen taloudelliseen menestykseen. Kyseessä on tietenkin säästäminen, jolla säästät helposti muutamia kymppejä joka kuukausi.

Vaikka raha säästäminen voikin tuntua haastavalta kulutusyhteiskunnassa - on se jopa tärkeämpää kuin rahan tienaaminen.

Voit kuitenkin aina turvautua Vipin rahoitusratkaisuihin, joita tarjoamme yli 10 vuoden kokemuksella. Saat rahaa tilille heti täyttämällä vaivattoman verkkohakemuksen, silloin kuin sinulle sopii.

Hae lainaa nyt