12.04.2018 13.18

Euroopan parhaat shoppailukohteet

Keväällä tekee mieli reissuun, mutta toisaalta tekee mieli myös laittaa vaatekaappi synkän talven jäljiltä uusiksi. Miksipä ei yhdistetä nämä kaksi, hypätä koneeseen ja karauteta Euroopan upeisiin shoppailukohteisiin?

Euroopan parhaat shoppailukohteet voi löytää ihan läheltä laivamatkan päästä eli naapurimaista Ruotsista ja Virosta. Tukholma ja Tallinna ovat upeita kaupunkeja, joissa mahtava fiilis ja paljon hyviä shoppailukohteita.

Keski-Euroopasta löytyy tietenkin muodin mekka Italian Milano sekä Firenze, Pariisista ja Ranskasta puhumattakaan.

Vippi.fi listasi euroopan parhaat matkakohteet shoppailijalle. ota vinkit talteen, tee shoppailubudjetti ja lähde reissuun!

Tutustu Vipin lainatuotteisiin

Shoppailijan paratiisit ja miten valitset oman matkakohteesi

Millainen shoppailija, sellainen paratiisi. Matkakohde kannattaa valita sekä omien mieltymysten että oman budjetin mukaan. On hyvä perehtyä kohteen hintatasoon ja verrata sitä verkkokauppoihin sekä Suomen hintatasoon.

Budjetti kannattaa tehdä tätä silmällä pitäen ja tarvittaessa säästää tai hakea pikavippiä, joka auttaa sekä matkan kustannuksissa että paikan päällä.

Ei ole mitään mieltä lähteä haaveilemaan kohteeseen, jossa ei ole lopulta varaa ostaa mitään tai ei ainakaan niitä tuotteita, joita haluaisi. Valitse siis kohteesi ensisijaisesti budjettisi mukaan.

Ennen matkaa on syytä miettiä myös, mitä lähtee reissulta hakemaan. Useilla Euroopan kulttuurikohteilla on myös omat erikoisuutensa, joita matkailijat tulevat varta vasten shoppailemaan.

Edullisimmat valikoimat

Euroopan edullisimmat shoppailukaupungit löytyvät eteläisestä ja itäisestä Euroopasta. Näihin kohteisiin suunnatessa koko budjetti voi olla säästömielessä suunniteltu, sillä yleensä sekä majoittuminen että ruoka ja juoma on huomattavasti Suomen hintatasoa edullisempaa.

Isoissa vaateketjuissa hintataso noudattelee koko Euroopan alueella suurinpiirtein samaa hintaluokkaa, mutta valikoima on erilainen.

1. Gdansk, Puola - sopii budjettishoppailijalle

Gdansk on nyt suosionsa huipulla ja moni suuntaa kaupunkiin shoppailureissulle vähintään pitkäksi viikonlopuksi. Hintataso on huomattavasti matalampi Gdanskissa esimerkiksi Helsinkiin verrattuna.

Osan ostoksista voi saada jopa puolet halvemmalla. Hyviä shoppailupaikkoja Gdanskissa löytyy aivan keskustasta päärautatieaseman ja vanhan väliseltä alueelta. Alueella on runsaasti ostoskeskuksia ja kauppoja.

Kannattaa suunnata myös Madison-ostoskeskukseen, jonka ympäristössä on hyvin erilaisia shoppailumahdollisuuksia, tai Galeria Baltyckaan keskustan ulkopuolelle.

2. Budapest, Unkari - kaunis ja edullinen

Budapest on sekä kaunis että edullinen matkailukohde. Hintataso voi olla reippaasti Suomen hintoja edullisempi, vaikka jättiketjujen liikkeissä toki hinnat ovat sitä samaa kuin kotimaassa.

Budapest on shoppailijalle ihan ok matkakohteena, Tonavan rannoilta (Pestin puolelta) löytyvät upeat ostoskadut ja aivan ydinkeskustasta parhaat shoppailupaikat. Supershoppailjan kannattaa etsiä Arena Plaza, joka on uudehko, valtava kauppakeskus.

3. Firenze, Italia - valinnanvaraa edullisesti

Firenzessä on ainakin valinnanvaraa ja eurooppalaisittain hintataso on yllättävän edullinen!

Valinnanvaraa on ehkä liikaakin, mutta kun mielii edullisia ostoksia, kannattaa valita shoppailukohteet tarkkaan. Hintataso on yleisesti Suomen markkinoita alhaisempi, mutta turistirysiä on syytä vältellä budjettimatkalla.

Shoppailijan kannattaa vaellella esimerkiksi Via del Corsolla tai Piazza del Duomolla, joilla on runsaasti pikkuliikkeitä tai San Lorenzon markkinoilla, joilla myydään nahkatuotteita.

4. Lissabon, Portugali - edullisia ostoksia

Lissabonista löytyy kauppoja ja hinnat ovat kautta linjan hyvin kohtuulliset. Kun löytää Rossio-aukion, löytää myös parhaita ostospaikkoja, sillä aukiolta risteilee useita hyviä kauppakatuja. Pääshoppailukatuja ovat mm. Rua Augusta ja Rua dos Douradores.

Bairro Alto taas on hyvää shoppailuseutua iltaisin. Ostoskeskuksista kannattaa tarkistaa Colombo, Embaixada ja Vasco da Gama. Verrattuna Helsinkiin Lissabon on hintatasoltaan halpa.

Laajimmat valikoimat merkkituotteita

Merkkituotteita löytyy hyvin erityisesti Euroopan suurimmista kaupungeista ja varsinkin sekä Milano että Pariisi tunnetaan muodin keskuksina. Luksusputiikit ovat myös upeaa silmänruokaa, joten vaikka ei olisikaan vakavissa ostoaikeissa, ikkunaostoksille kannattaa silti lähteä luksuskortteleihin.

1. Milano, Italia - muodin mekka

Milano muodin mekka ei juurikaan esittelyjä kaipaa. Se on erittäin suosittu shoppailukohde ja sieltä löytyy varmasti aivan kaikkea ja jokaiseen makuun.

Shoppailuretket kannattaa aloittaa Piazza del Duomolta, mikä lähistöllä sijaitsee myös Quadrilatero d'Oro eli muodin mekka. Tästä ympäristöstä löytyy merkkiliikkeet, suuret ketjut ja muut huippuostospaikat ihanine kahviloineen.

Hintataso Milanossa on Helsingin luokkaa, joten säästämään siellä ei pääse.

2. Lontoo, Englanti - täynnä shoppailumahdollisuuksia

Lontoossa lienee enemmän shoppailumahdollisuuksia kuin oikeastaan missään muualla (Euroopassa). Lontoon ydinkeskusta eli West End on hedelmällisintä shoppailualuetta ja siellä kannattaa tietenkin suunnata kohti Oxford Streetiä, joka on shoppailun pääkatu.

Bond Streetiltä löytyvät luksusmerkkiliikkeet niitä himoitseville. West Endissä sijaitsee myös Regent Street, jonka varrella on lisää luksusliikkeitä. Mutta alueella on myös Soho, missä shoppailija voi löytää tiensä uniikkeihin pikku putiikkeihin.

Tavarataloista on pakko mainita Harrods, John Lewis, Debenhams ja Selfridges. Ja ehdottomasti kannattaa piipahtaa myös Camdenissa!

3. Pariisi, Ranska - luksusshoppailijan unelma

Pariisi on luksusshoppailijan unelma, sillä se on täynnä pieniä erikoisliikkeitä ja Haute couture -muotia. Budjetti saa siis olla melkomoinen, jos haluaa shoppailla Pariisissa sen parhaita antimia.

Champs-Élysées'n puistokatu on Pariisin tunnetuimpia myös ostoskatuna ja siitä haarautuvilla kaduilla sijaitsee luksusmerkkien putiikkeja.

Boulevard Haussmann on myös syytä painaa mieleen sen varrella sijaitsevien tavaratalojen vuoksi, mm. Galeries Lafaytte on Ranskan suurin tavaratalo.

Kannattaapa piipahtaa myös Saint-Honorén muotialueella sekä Saint-Germain-des-Prés'n alueella.

4. Barcelona, Espanja - koko kaupunki kauppapaikkana

Barcelonassa shoppailualueita on useita koko kaupungin alueella eikä yhtä aluetta voi nostaa muiden ylle.

Tukikohdaksi kannattaa ehkä ottaa Plaça de Catalunya -aukio, jolta katuja lähtee moneen suuntaan ja jonka äärellä sijaitsee pari suurta tavarataloa (El Corte Inglés ja El Triangle).

Eixample ja Passeig de Gràcia -bulevardi ovat merkkivaatteita ja luksustuotteita shoppailevia varten ja Barri Gòtic ja El Raval sopivat nuorille ja nuorekkaille shoppailijoille.

Euroopan parhaat outletit

Kaupunkien ulkopuolella sijaitsevat outletit ovat himoshoppailijan ehdoton paratiisi. Niissä voi tehdä edullisia löytöjä merkkituotteista ja ennen kaikkea outlet-kylästä löytyy kootusti vaikka mitä ihanaa!

Oxfordshiressä sijaitseva Bicester Village on vain tunnin matkan päässä Lontoosta ja siellä on yli 130 myymälää ja luksusbrändejä alehintaan.

La Roca Village on 35 kilometrin päässä Barcelonasta ja se on Euroopan suurin outlet-kylä.

Milanossa on Corso Vittorio Emanuele II -katu, joka outlet-shoppailijan kannattaa ratsata. La Vallée lähellä Pariisia, noin 40 minuutin ajomatkan päässä. Outlet-kylään pääsee näppärästi suoralla bussikuljetuksella Shopping Express -luksusbussilla.

Lähempää, eli Ruotsista, löytyy myös Tukholman Quality Outlet Barkarby, joka on vain puolen tunnin ajomatkan päässä keskustasta ja pitää sisällään noin 100 merkkiä.

Sopiva shoppailubudjetti

Ennen matkaa on tärkeätä määritellä omaan talouteen sopiva matkabudjetti.

Budjetissa on hyvä huomioida mahdollisimman tarkasti aivan kaikki menoerät, ettei matkan aikana pääse tulemaan yllätyksiä. Kun selvittää matkakohteen hintatason, voi budjetin tehdä kohtalaisen pitäväksi.

Päivittäisiä shoppailuja vartenkin on hyvä rakentaa jonkinlainen rajoitus, maksimieuromäärä per päivä, jota ei halua ylittää. Reissuvippi toki toimii tukena, jos matkan varrella tulee vastaan aivan lyömättömiä tarjouksia tai must have -löytöjä. Nostot Vipiltä omalle pankkitilille onnistuvat myös matkoilla.

Jos lentopäivillä ja majoituksen tasolla ei ole juuri väliä, pystyy näissä säästämään aika mukavasti. Ja jokainen näin säästetyn euron voi uudelleenohjata shoppailuun!

Hae matkarahoitus tästä