kesalomamatkailu.jpg

Hauskimmat ideat kesälomamatkailuun (TOP 10)

Vippi | 14.05.2019 10:48

Onko kaikki kesälomahaaveet jo toteutettu? Tai saatko perheeltä nyrpeitä ynähdyksiä ehdotuksillesi? Laita seikkailuhattu päähän ja tee tänä kesänä seikkauluhattu päähän ja suunnittele kesälomaksi jotain aivan uutta!

Keräsimme listan hauskoja, hyviä ja erikoisiakin lomakohteita ja lomanviettotapoja erilaiseen kesälomaan. Nappaa lista talteen ja tutustu tarjontaan.

Minne vie kesäloma kulkijan?

Lintsi? Nähty. Särkkis? Nähty. Ruotsinlaivat? Nähty. Nähty. Nähty. Rantalomakohteiden hiekkarannat? Nähty. Näinhän se vähän menee, joskus sitä kaipaa jotain aivan uutta ja ennenkokematonta.

Koko perheen kesälomamatkailu on aina haaste. Kesälomamatkat tuppaavat aina suuntaamaan samoihin kohteisiin ja uusia reissukohteita voi olla vaikea löytää. Myös budjetti voi olla esteenä, mutta lomallakin pikavipin hakeminen on nopeaa ja voi auttaa paikkaamaan vajaata lomarahastoa. Tässä 10 vinkkiä seikkailunhaluisille reissaajille:

1. Suomen “ufokohteet”

Hyytäviä ja jännittäviä matkakohteita kaipaava voi laittaa muistiin esimerkiksi Turun edustalla olevan Seilin saaren, jolle spitaalia sairastavat eristettiin. Samalla saarella toimi myös mielisairaala. Toinen aavemainen kohde on lähellä Suomussalmea. Taideteos Hiljainen kansa hiljentää takapenkin aivan varmasti.

2. Suomen erikoisimmat hotellit

Imatralla on linnamainen hotellikompleksi, jossa matkailija voi nauttia maisemista ja upean mahtipontisesta hotelliasumisesta. Hotelli todella näyttä ihkaoikealta linnalta. Turun saaristosta löytyy Bengtskärin majakka, jossa voi yöpyä majakanvartijan huoneessa keskellä merta. Helsingin Katajanokan vanha vankila on kunnostettu hotelliksi, jossa voi yöpyä vanhoissa selleissä.

3. Elämysmatkailua extreme-hengessä

Naapurimaasta Venäjältä löytyy matkakohde, joka saanee täydet 10 extremepistettä: Pripyat eli Tsernobylin kotikaupunki. Kiovan kautta pääsee helpommin tutustumaan aavemaiseen, mutta nyt jo suht turvalliseen kaupunkiin. Toinen extreme-henkinen kokemus on erilaiset vaellusmatkat: Norjassa sijaitsevat lähimmät todella jylhät vaellusreitit, joiden varrella ihminen todella tuntee itsensä pieneksi.

4. Extreme-lajeja kesälomalla

Kesälomamatkat voi suunnitella myös erilaisten urheilulajien mukaan. Espanjan Pontevedrassa voi harrastaa varjoliitoa, Etelä-Afrikassa Mossel Bayssä voi kokeilla tai harrastaa laskuvarjohyppyä ja Tofossa Mosambikissa voi uida haiden, rauskujen ja muiden meren jännittävien asukkien kanssa.

5. Extreme-lajeja kotimaan matkailussa

Kittilän läheltä löytyy matkailukohde, jossa hurjapäät voivat osallistua hevosvaelluksille jylhissä Lapin maisemissa. Toki taustalla on hyvä olla vähän ratsastuskokemusta. Jos ratsastus ei kiinnosta, voi lähteä patikoimaan valjakkokoirien kanssa.

Vesiurheilusta innostuva voi suunnata Espooseen Laguunin vesiurheilukeskukseen. Laguunissa voit tutustua seuraaviin aktiviteetteihin: Wake, melonta, SUP, flyboarding ja vesitrampoliini.

6. Kaupunkilomailija: suuntaa näille rannoille

Kesällä ei ole pakko lähteä Eurooppaa kauemmas rantalomalle, joten hiukan innottomamman rantalomailijan ei tarvitse kärvistellä koneessa merta edemmäs. Euroopan parhaita rantakohteita ovat esimerkiksi: Rabbit Beach Italiassa, Playa de las Catedrales ja Playa de Ses Illetes Espanjassa sekä St. Paul’s Bay Kreikassa. Yllättäen myös Iso-Britanniasta löytyy muutama kohde, esimerkiksi Porthminster Beach. Hiukan kikkailemalla löytyy helposti edullisimmat lento- ja matkatarjoukset, kun jaksaa vähän vertailla.

7. Rantalomailija: suuntaa näihin kaupunkeihin

Mikäli ei ole tottunut kaupunkilomailija, voi ottaa pehmeän laskun ja kokeilla rauhallisempia Euroopan kaupunkeja. Esimerkiksi suuntaa Italiassa Rooman sijasta Firenzeen tai Veronaan, joissa saa annoksen kulttuuria ja hyvää ruokaa ilman suurkaupungin melskettä. Suomalaiselle matkailijalle Dublin on oiva kohde, sillä siellä suomalainen on lähes kuin kotonaan ja kesällä kaupunki on yllättävän helteinen.

8. Jotain uutta kesälomaan lasten kanssa

Lapset eivät välttämättä kaipaa sirkushuveja ja luksuslomia. Reppuselkään ja etsimään ennen uimattomia uimarantoja lähiseudulta tai vähän kauempaa, voi olla kesäseikkailua parhaimmillaan. Tai 80-luvulta tuttu kesälomanviettotapa eli erilaisilla camping-alueilla yöpyminen on digisukupolvelle eksoottista lomailua.

9. Romanttinen kesäloma

Pienten lasten vanhemmat eivät välttämättä pääse kesälomalla pitkälle romanttiselle hempeilylomalle, mutta jo viikonloppu kylpylässä voi toimia paremmin kuin hyvin. Kotimaasta löytyy useita ihania kylpylöitä ja naapurimaa Viro on kuuluisa kylpylöistään, joten kovin kauas ei tarvitse lähteä. Pitkän viikonlopun voi viettää Euroopan romanttisimmissa kaupungeissa: Rooma, Pariisi, Firenze, Lissabon, Praha…

10. Tiukan budjetin kesälomamatkat

Kesäloma koettelee monen kukkaroa, mutta tiukalla budjetillakin voi kesälomamatkailu onnistua paremmin kuin hyvin. Mielikuvitus peliin ja kesälomasta voi muotoutua seikkailu. Esimerkiksi telttaretki oman kaupungin tai lähikaupungin camping-alueelle voi riittää tuomaan jännitystä lomaan. Monessa kaupungissa myös järjestetään lähes päivittäin pienille lapsille puuhatapahtumia, joista monet ovat maksuttomia. Reppureissaus taas on perinteinen aikuisten budjettimatkailun muoto.

Hae joustoa kesälomabudjettiin