09.05.2023 10.14

Kevään ulkoiluvälineet kuntoon

Kevät on jo tuloillaan ja pitkä talvi taittumassa. Suomalaiset heräilevät koloistaan pikkuhiljaa yhdessä auringon kanssa. Ihmisiä näkeekin yhä enemmän kaduilla ja unholaan jääneitä ihmissuhteita pyritään hoitamaan ottamalla yhteyttä tuttuihin ja sukulaisiin.

Kevät tuo mukanaan aktiivisemman ulkoilukauden ja sitä mukaan myös uusimmat ulkoilu- ja liikuntatrendit. Mitä ovat kevään 2023 trendikkäimmät ulkoiluvälineet? Onko suomalaisten suosituin harrastus ehkäpä lenkkeily, pyöräily tai jokin ihan muu? Lue tämä artikkeli ja nappaa ulkoilu- ja liikuntavinkit talteen!

Aloita kevät ulkoiluvälineiden inventaariolla

Keväällä kun luonto herää, on ihanaa päästä ulos. Ei siis ihme, että jossain vaiheessa tuleekin mieleen kaivella ulkoiluvälineet naftaliinista ja lähteä kunnolla ulkoilemaan. Hyvä tapa aloittaa kevätkauden ulkoilut onkin se, kun tekee ensin kunnollisen inventaarion ja käy läpi kaikki ulkoiluvälineet.

Talven jälkeen on hyvä esimerkiksi katsoa, onko välineiden kunto hyvä tai tulisiko jotain asiaa huoltaa tai vaikkapa puhdistaa ennen käyttöönottoa. Esimerkiksi pyörälle tulisi tehdä kevyt keväthuolto aina jokaisen kauden aluksi, sillä se takaa pyöräilyn turvallisuuden ja varmistaa sen, että pyörä pysyy hyvässä kunnossa myös jatkossa.

Juoksukengät kestävät keskimäärin 800-1200 kilometriä juoksua ennen kuin ne tulisi uusia. Muuten riittää puhdistus tai tuuletus. Juoksukenkien hyvä kunto on tärkeää siksi, koska vanhat tai kuluneet kengät eivät ole enää yhtä joustavat ja kovat kengät saattavat altistaa jalan terveysongelmille.

Lisäksi inventaariossa voi käydä läpi muut välineet ja harkita esimerkiksi sykemittarin uusimista. Teknologia kehittyy ja etenkin tuloshakuinen liikkuja saattaa hyötyä uudemman mittarin kehittyneemmästä teknologiasta. Arvioi tilanne ja lähde välinekaupoille mikäli sille on tarve!

Uusia ulkoiluvälineitä kevääksi 2023?

Ulkoilutrendit tulevat ja menevät, vaikka lenkkeily ja pyöräily pitävätkin pintansa vuodesta toiseen. Trendikkäitä harrastuksia ovat edellisvuosien tapaan edelleen läskipyöräily ja hiihto. Hiihdon suosio vaihtelee aina sen mukaan, mikä on lumitilanne etenkin keväiseen aikaan.

Vuonna 2023 yksi joulun 2022 hittilahjoista eli liukulumikenkäily pitää edelleen pintansa. Eteläisen Suomen lumitilannetta pohjoiseen pakenevat ihmiset pääsevätkin nauttimaan talven riemuista vielä silloinkin, kun etelässä jo rullaluistellaan ja pyöräillään.

Vuoden 2023 ulkoiluvälinetrendit tuovat mukanaan uudenlaisia aurinkolaseja, tyylikkäitä vaatteita ja esimerkiksi ekologisempia ulkoilukenkiä. Telttailu ja retkeily näyttävät olevan muodissa edelleen vuonna 2023, joten niiden saralla on niin ikään tulossa uusia tuotejulkaisuja ja tuotelinjoja.

Mitään mullistavaa omalle ulkoiluvälinevarastolle ei kuitenkaan tarvitse tehdä, sillä ulkona liikkuminen ei ole välineurheilua, mikäli siitä ei halua tehdä sellaista. Edelliskausien välineillä pärjää hyvin, kunhan ne huoltaa hyvin ja varmistaa sen, että ne ovat turvallisia ja toimintakunnossa.

Lisäksi etenkin jalkineisiin kannattaa kiinnittää huomiota koko perheen osalta, sillä myös lasten tulisi saada käyttää tukevia ja omalle jalalle sopivia, riittävän joustavia jalkineita. Paljasjalkakengät sopivatkin moneen käyttöön, mutta kasvavalle jalalle kenkien hankinta käy nopeasti kalliiksi. Varmista kuitenkin se, että lapset ja aikuiset lähtevät ulkoilukauteen 2023 hyvillä jalkineilla!

Mikä on suomalaisten lempiharrastus vuonna 2023?

On hauskaa seurata kuinka harrastusten suosio muuttuu vuosien mittaan. Lasten kohdalla tämä näkyy seurojen harrastajamäärän muutoksena, kun taas aikuisten kohdalla uuteen harrastukseen lähdetään mukaan suurella innolla ja kovalla panostuksella.

Suomalaiset ovatkin hullaantuneen muun muassa padelista, jota halutaan pelata pienemmilläkin paikkakunnilla. Toivottavaa on kuitenkin se, että padelinnostus kestää hieman kauemmin kuin vuoden 2006 curling-innostus, jonka jäljiltä jäähallien pihoissa seisoo hylättyjä maahan maalattuja curling-renkaita vailla käyttöä.

Jos padel jätetään huomiotta, sillä se on Suomessa yleensä sisälaji, ovat pyöräily ja lenkkeily edelleen muodissa vuonna 2023. Muutaman vuoden takainen liikuntapaikkojen sulkeminen johti siihen, että mentiin takaisin sellaisten lajien pariin, joita voi pelata pienellä alkuhankinnalla ja ilman jäsenmaksuja. Näin esimerkiksi läskipyöräily, maastohiihto ja rullaluistelu kasvattivat suosiotaan.

Ei voida siis sanoa suoraan mikä on suomalaisten lempiharrastus vuonna 2023. Lasten toiveharrastuksissa korostuvat ratsastus, kiipeily, parkour ja tietokonepelit. Harrastusten kirjo onkin kasvanut hyvin laajaksi ja esimerkiksi e-urheilu on harrastus, jonka jäsenmäärää ei voida laskea seuroihin kuuluvien ihmisten jäsenmäärän mukaan.

Tärkeintä onkin se, että lähtee kokeilemaan reippaasti jotain mukavaa harrastusta. Aloita siis ulkoilukausi 2023 inventaariolla, huolla ja uusi tarvittavat välineet! Lähde tämän jälkeen ulkoilemaan tai löydä jokin aivan uusi sisäharrastus!

Tutustu Vipin lainatuotteisiin

Kirjaudu MySaldoon