21.02.2019 14.29

Luottokortti vai pikavippi - kumpi kannattaa ottaa?

Lähes jokaisella aikuisella suomalaisella on todennäköisesti kukkarossaan kortti jos toinenkin. Moni pitää sitä lähes välttämättömänä paheena, mutta onko kortti tarpeen oikeastaan muuhun kuin hotellivarauksen yhteydessä?

Varomattomalle luottokortti tulee kalliiksi, sillä lähes poikkeuksetta niihin kuuluvat kiinteät kulut vuosimaksujen muodossa. Ja pulassa sitä on siinäkin tapauksessa, että kortti sattuu katoamaan tai se varastetaan. Helpompaa olisi, jos luotto ei olisi sidottu korttiin…

Pikavippi - luotto ilman korttia

Nykyaikainen pikavippi on jo monesti luottokorttia parempi vaihtoehto, sillä pikalainojen uudet ominaisuudet tekevät niistä hinta-laatusuhteeltaan varteenotettavia luottokorttien kilpailijoita.

Pikavippi ei ole enää nykyisin yksi yksittäinen sadan tai parin sadan euron suuruinen laina, joka pitää maksaa parissa viikossa tai maksimissaan kuukauden sisällä takaisin, vaan se joustava luotto, jonka maksuaika ei ole kiinteästi määritelty tietyn mittaiseksi. Useimmiten lainaa hakiessa saa luottorajan, kuten on luottokorteissakin, jolta voi nostaa rahaa tarpeen mukaan omalle tilille ja vapaasti käyttöön.

Tällainen uudenlainen joustava pikavippi, eli toiselta nimeltään joustoluotto, ei ole sidottu yksittäiseen korttiin. Nostaminen tapahtuu helposti joko verkkopalvelun kautta tai tekstiviestillä, jolloin saa lainaa aina heti tilille. Jokaisen noston määrän lainaaja voi itse päättää ja ainoa rajoittava tekijä on käytettävissä oleva luottoraja.

Koska mitään erillistä korttia ei ole, ei sitä voi hukata eikä sitä voida varastaa ja siten käyttää väärin. Jos luottokortti joutuu vääriin käsiin, on sillä kohtuullisen helppo tehdä ostoksia esimerkiksi verkkokaupoissa.

Pikavippi taas on sidottu suoraan lainahakemuksessa ilmoitettuun pankkitiliin, joten jokainen tehty nosto päätyy omistajansa tilille. Jos verkkopankkitunnukset ovat tallessa, on luotto täysin turvassa.

Millainen tarve, sellainen laina

Useimmat valitset lainansa hinnan perusteella, mikä tietysti onkin erittäin tärkeä valintakriteeri. Lainan todellinen vuosikorko on lainavertailussa oleellinen elementti ja sitä kannattaa seurailla myös kun harkinnassa on joko luottokortti tai muu lainatuote.

Peruste sille, millainen laina kannattaa ottaa, voi löytyä myös lainan käyttötarkoituksesta. Kertaluonteinen laina riittää hyvin yhteen tiettyyn hankintaan ja jos haluaa tarkan maksuajan lainalle.

Joustava laina on hyvä valinta silloin, kun haluaa käyttöönsä silloin tällöin pieniä lainoja. Esimerkiksi kodin remontin yhteydessä kuluja voi olla vaikea arvioida ja joustavasti käytettävissä oleva laina on helppo ratkaisu kulujen rahoittamiseen.

Tällöin voi harkita joustavaa pikavippiä tai luottokorttia. Näitä vertaillessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi se, että luottokortteihin voi liittyä kiinteitä vuosimaksuja tilinhoitomaksujen lisäksi.

Luottokortin käyttöönotto voi sekin viedä aikaa, joten akuuttiin rahoitustarpeeseen pikavippi on huomattavasti nopeampi. Sen saa yleensä käyttöön heti, kun lainahakemus on täytetty ja myönteinen lainapäätös saatu. Sähköisten hakemusten aikakaudella prosessi vie vain muutaman minuutin.

Hae joustava pikavippi Vipiltä