15.11.2021 11.21

Mistä löydät parhaat Black Friday tarjoukset 2021?

Black Friday eli Musta Perjantai kolkuttelee jo oven takana ja on aika löytää parhaat Black Friday tarjoukset! Alennuspäivä ja –viikko on hyvä keino saada alennusta esimerkiksi joululahjoista tai muista tarpeellisista hankinnoista, mutta shoppailu vaatii hieman suunnittelua.

Kun tiedät mitä haluat löytää, on helpompaa etsiä ne verkkokaupat, jotka antavat alennusta juuri sinulle sopivimmista tuotteista.

Lue tämä postaus ja nappaa talteen vinkit parhaiden Black Friday alennusten löytämiseksi!

Parhaat black friday tarjoukset – mitä alennuksesta voi löytää?

Black Friday on rantautunut myös Suomeen ja alennuksia voi löytää kotimaisistakin kaupoista koko tarjousviikon ajan. Suomalaiset kaupat, kuten Prisma, Citymarket, Ikea, Elisa ja Gigantti ovat lähteneet mukaan Black Friday hulinaan ja alennusta on tiedossa tietyistä kampanjaan valikoiduista tuotteista.

Käytännössä alennuksessa ovat usein esimerkiksi elektroniikkatuotteet ja lelut, sekä vaatteet ja kosmetiikka. Yleensä alennuksen suuruus on 10%-30% tuotteen alkuperäisestä hinnasta, hieman tuotteesta ja kategoriasta riippuen. Valmistajat ovat kuitenkin yleensä ilolla mukana Black Friday –tarjouksissa, sillä he uskovat joulusesongin voimaan ja laskevat omia katteitaan mielellään, mikäli sillä turvataan suuremmat volyymit.

Black Friday ja sitä seuraava Cyber Monday ovat etenkin elektroniikkayrityksille suurten alennusten aikaa, sillä tarjouskaudesta on muodostunut alalle suurin yksittäinen ostopiikki liikevaihdossa koko vuoden aikana. Vuonna 2021 elektroniikkaa himoitsevan ostajan kannattaa kuitenkin huomioida, että koko maailmaa vaivaa komponenttipula, joka pidentää toimitusaikoja ja nostaa tuotteiden hintoja. Nintendo Switch tai PlayStation 5 kannattaakin ostaa sellaisesta paikasta, jossa on varastosaldoa, mikäli mielii saada laitteen pukinkonttiin tai heti käyttöön.

Mikäli Black Friday tulee yllättäen tai puskurissa ei ole ylimääräistä rahaa ostaa joulun lahjoja tai suurempia ostoksia kerralla, hyödynnä pikavippi ja saat lainaa heti tilillesi. Suhtaudu kuitenkin lainanottoon aina huolella, vertaile lainat ja maksa vakuudeton luotto pois mahdollisimman nopeasti, jotta korkoa ei ehdi kertyä kovin paljon. Lue seuraavasta kappaleesta vinkkejä Black Friday ostoksiin!

Black Friday – lelut, hotellit ja puhelinalennukset

Black Friday on erittäin hyvää aikaa napata elektroniikkatarjouksia ja paketoida teknologiaa pukinkonttiin. Vuoden 2021 Black Friday alesta voi löytää esimerkiksi vanhempia iPhonen malleja, mutta iPhone 13 –puhelimia alesta ei kannata odottaa, sillä malli on vielä liian tuore. Lisäksi vaikkapa Samsung Galaxy S21 ja OnePlus 9 voivat löytyä jo hyvinkin alennuslapulla varustettuina Black Friday –alesta.

Tietotekniikan puolella tilanne on surullisempi, sillä komponettipulan vuoksi vanhojen mallien kysyntä ja hinnat ovat olleet nousussa ja näin ollen esimerkiksi tietokoneita tai niiden komponentteja voi olla saatavilla huonosti. Toisaalta vaikkapa televisioita ja audiotekniikkaa voi alennukseen tulla mukavastikin.

Leluista on mahdollista saada suuriakin alennuksia ja ehkä elektroniikasta hieman poiketen saatavilla on myös useita uutuusleluja hyvillä toimitusajoilla. Lasten toiveet kannattaakin kirjata ylös jo marraskuun aikana ja toivoa, että Black Fridaysta ostettu lelu on muodissa vielä joulun tullessakin.

Hotelli- ja ravintola-alalla on takana rankka vuosi ja trendi on, että yritykset pyrkivät varmistamaan tulevaa kassavirtaa jo etukäteen myymällä tulevia matkoja ja lahjakortteja. Onkin odotettavissa, että hotelli- ja ravintolatarjouksia on tulossa alennukseen myös Black Fridayn aikana.

Kaiken kaikkiaan Black Friday odotetaan olevan merkittävä alennuspäivä etenkin verkkokaupan puolella, sillä osassa maista on edelleen liikkumisrajoituksia ja ihmiset shoppailevat mielellään netissä. Tee hyvä ostoslista ja mieti tarpeesi etukäteen, sillä toisinaan hullut alennusbannerit sekoittavat hyvinkin suunnitellun shoppailun. Mikäli tarvitset hieman ylimääräistä, muista että pikalainalla voit saada rahat tilillesi jo saman päivän aikana. Saat ideoita hyvien alennusten jahtaamiseen seuraavasta kappaleesta!

Tarkista ainakin nämä Black Friday tarjoukset!

Elektroniikka:

Gigantilla on tunnetusti suuri valikoima kodinkoneita ja liikkeitä ympäri Suomea. Gigantin Black Friday tarjoukset voit tarkistaa täältä, eli pidä silmällä tätä sivua mikäli haluat lisätä elektroniikkaa pukinkonttiin.

Verkkokauppa.com:sta löydät myös kodin elektroniikkaa sekä muuta pienelektroniikkaa kuten puhelimia. Verkkokauppa.com on kuitenkin laajentanut toimintaansa ja tuotevalikoimasta löytyy nykyään myös leluja ja urheilutarvikkeita. Tarkista tulevat Black Friday tarjoukset täältä.

Lapset:

Tarjouksia lastentarvikkeista, sekä vaatteista ja leluista kannattaa katsoa mm Jollyroom verkkokaupasta, Prismasta sekä Kärkkäiseltä . Lastentarvikkeista alennuksia tarjoavat myös Ozbaby sekä Vaunuaitta.

Urheilu:

Tunnetuimmat urheilutarvikkeiden valmistajat sekä suosituimmat merkit löydät Intersportista, jonka Black Friday alennuksia voit tarkistella täältä.

Hyviä tarjouksia laadukkaista urheilutarvikkeista sekä vaatteista kannattaa etsiä myös XXL - kaupasta sekä Budget Sportista.

Vaatteet:

Suuri osa vaatteita myyvistä verkkokaupoista osallistuvat Black Friday kampanjaan ja kenkiä, vaatteita sekä laukkuja kannattaa ainakin etsiä tarjoushintaan seuraavista kaupoista; Zalando sekä Nelly.com

Tutustu Vipin lainatuotteisiin

Kirjaudu MySaldoon