07.05.2018 8.56

Näin järjestät unohtumattomat euroviisubileet

Euroviisut 2018 kisaillaan Lissabonissa 8.-12.5. Suomi pääsee loistamaan heti 8.5. kun Saara Aalto esittää huikean Monsters-kappaleensa. Lue Vipin vinkin unohtumattomiin euroviisubileisiin!

Onko siis kaikilla jo tiistai-illan täydellinen euroviisumenu suunniteltu ja juhla-asu valittu? Entä miten rakennat lauantai-illalle täydellisen euroviisukokemuksen?

Euroviisut 2018 semifinaalit ja finaali eli tärkeät päivämäärät talteen

Kaikki viisut näytetään YLE TV2-kanavalla:

  • Tiistai 8.5. klo 22 semifinaali, jossa Saara Aalto esiintyy
  • Torstai 10.5. klo 22 toinen semifinaali
  • Lauantai 12.5. klo 22 alkaa suora lähetys finaalista, kisastudiota voit seurata jo klo 21.00 alkaen.

Älä himmaile, nyt jorataan!

Euroviisut ovat täynnä glitteriä, paljetteja, tuulikoneita ja suuria liikkeitä, joten täydelliset euroviisubileet kannattaa järjestää periaatteella “Go Big or Go Home”.

Glitteridiscopallojuhlien äitiä voi juhlia täyslaidallisella juhlahumua ja ottaa kaikki ilo irti näyttävästä menosta!

Raivaa olohuoneeseen töllön eteen tarpeeksi tilaa mahdollisia tanssin pyörteitä varten.

Olohuoneen sohvapöytä voi siirtyä juhlijoiden tieltä seinustalle tarjoilupöydäksi ja matto kannattaa kääräistä sivuun liukkaiden liikkeiden mahdollistamiseksi.

Kolmella kympillä saa täysin toimivan ja kotikäyttöön sopivan discopallon esimerkiksi Clas Ohlsonilta. Se jos mikä nostaa bileiden tunnelman kattoon!

Serpentiinit voi kaivaa esiin juuri vietetyn vapun jäljiltä ja puhaltaa muutaman ilmapallonkin.

Jos kattoon saa viriteltyä kuusenkoristeista tutut pienet eri maiden liput, tulee euroviisubileistä heti kansainvälisempi juhlan hengessä.

Jos kaveriporukka on reteän reipasta tyyppiä, voi kutsuissa mainita pukukoodin. Jokainen voi valita menneiden voittajien joukosta lemmikkinsä ja pukeutua suosikkinsa mukaisesti.

Tai voi rajoittaa pukukoodin koskemaan vain kuluvan vuoden esiintyjiä. Mielikuvitusta saa käyttää!

Tarjoilut euroviisujen mukaiset

Euroviisut 2018 vietetään Portugalin pääkaupungissa Lissabonissa. Jos haluaa kunnioittaa isäntämaata, voi tarjoilut valita portugalilaisessa hengessä.

Juhliin sopii pieni naposteltava ja portugalilaisesta keittiöstä juhliin voi tuoda tapas-tyyppiset pienet suolaiset. Näitä ovat esimerkiksi voitaikinasta tehdyt täytetyt pasteijat, oliivit, tuore leipä, juustot ja erilaiset friteeratut herkut.

Kevyttä pientä purtavaa, jolla varmasti jaksaa juhlia! Portugali on tunnettu myös hyvästä viinistä, jota toki kannattaa nauttia kohtuudella.

Tai voi järjestää nyyttärit, joihin jokainen juhlija tuo herkkuja jonkin osallistujamaan keittiöstä. Näin saa nopeasti kasaan huikeita makuelämyksiä ja mahtavan herkkupöydän.

Kannattaa osoittaa kullekin vierailijalle oma vastuualue, jottei juhlissa ole pöytä täynnä patonkeja ja fetaa.

Preparty ennen viisuja ja viisuvisat

Euroviisut alkavat myöhään illalla ja show on pitkä, joten lienee paikallaan keksiä juhlaväelle oheispuuhaa ennen kuin varsinainen viisuilta starttaa.

Samantyyppiset puhteet toimivat myös väliaikaviihdykkeenä, jos viisuissa esiintyjät jostain syystä alkavat puuduttaa.

Tietovisa: Tietovisa menneiden vuosien kisoista eli kuka juhlijoista tietää eniten aikaisempien vuosien voittajista, skandaaleista ja muusta euroviisutriviasta.

Musavisa: Soita menneiden vuosien voittokappaleita ja juhlijoiden on arvattava/tiedettävä kuka esiintyjä on tai mistä maasta voittokappale on kotoisin.

Euroviisubingo:

  1. Tee bingoruudukkoja yhtä monta kuin on juhlijoita
  2. Käytä viisutuntemustasi ja laita yksi tyypillinen viisuefekti, kömmähdys, viisuille tyypillinen piirre tai muu vastaava per ruudukko. Esimerkkejä: modulaatio, tuulikone, savukone, mielikuvituksellinen asu, eteerinen naisesiintyjä, ylipirteä tanssinumero jne.
  3. Täytä ruudukot näillä satunnaisessa järjestyksessä.
  4. Viisubingon voittaa se, jolla on ensimmäinen suora pystyyn, vaakaan tai poikittain.

Monessa kaupungissa erilaiset viihteellisen ajanvietteen tarjoiluhuoneistot järjestävät viisuvalvojaisia ja muita juhlallisuuksia, joissa voi käydä viihtymässä viisuja ennen ja aikana.

Euroviisujen osallistujamaat

Ensimmäisessä semifinaalissa eli tiistaina 8.5. Saaran kanssa esiintyvät: Azerbaidzan, Islanti, Albania, Belgia, Tsekki, Liettua, Israel, Valko-Venäjä, Viro, Bulgaria, Makedonia, Kroatia, Itävalta, Kreikka, Armenia, Sveitsi, Irlanti ja Kypros.

Toisessa semifinaalissa eli helatorstaina 10.5. esiintyvät: Norja, Romania, Serbia, San Marino, Tanska, Venäjä, Moldova, Hollanti, Australia, Georgia, Puola, Malta, Unkari, Latvia, Ruotsi, Montenegro, Slovenia ja Ukraina.

Finaalissa 12.5. ovat jo varmasti: isäntämaa Portugali sekä Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Iso-Britannia. Nämä viisi maata ovat viisujen rahoittajamaita ja pääsevät täten ohituskaistaa myöten suoraa finaaliin.

Suomalaiset voivat äänestää ensimmäisessä semifinaalissa, mutta vain muita maita. Saaran esitystä emme valitettavasti saa äänestää.

Euroviisuja voit seurata Facebookissa ja liittyä euroviisu-yhteisöön. Vippi.fi toivottaa jännittäviä viisuiltoja, toivotaan menestystä Suomen Saaralle!

Joustoa arkeen ja juhlaan, hae joustoluotto!