08.02.2021 6.00

Parhaat hiihtolomakohteet 2021

Talvi on kulunut hyvin vaihtelevissa säissä. Etelässä on eletty loputonta sateista syksyä ilman lunta, mutta pohjoisessa on sentään pakkanenkin hiukan paukkunut. Talvi- ja hiihtoloma ei kuitenkaan säitä katsele, vaan lomakausi alkaa jälleen olla käsillä.

(Päivitetty 8.2.2021)

Milloin on hiihtoloma?

Suomen kouluissa hiihtolomaviikot porrastetaan kolmelle viikolle siten, että ensimmäisenä lomailevat pääkaupunkiseudun sekä Turun ja Porin koululaiset, tämän jälkeen Väli-Suomen koulut ja viimeisenä Itä- ja Pohjois-Suomen oppilaitokset. Hiukan vaikeasti hahmotettava Väli-Suomi on kaistale Vaasa-Tampere-Jyväskylä-Mikkeli -akselilla ja viimeinen lomaporras on Kuopio, Joensuu, Oulu ja Rovaniemi kouluissa.

Ensimmäinen hiihtolomaviikko on perinteisesti viikko 8 ja viimeinen hiihtolomaviikko on viikko 10. Yleensä hiihtolomat ajoittuvat näin helmikuun kahdelle viimeiselle ja maaliskuun ensimmäiselle viikolle. Koulujen hiihtolomat 2020 vietetään alkaen 22.2. ja viimeiset lomalaiset päättävät lomansa 14.3.

Työssäkäyvän talviloma ajoittuu 1.10.-30.4. väliselle ajalle. Tarkemmasta ajankohdasta voi joko sopia työnantajan kanssa tai työnantaja määrää loman ajoittumisesta. Luonnollisesti tämä on työpaikkakohtaista ja työtehtävistä riippuen voi sopia lomista hyvin vapaasti joillakin työpaikoilla.

Jos työntekijöitä on paljon ja jokainen haluaa ajoittaa lomansa koulujen lomakauteen tai taktisesti pääsiäisloman yhteyteen, on reilumpaa, että työpaikalla on käytössä esimerkiksi lomien kierrätys. Jokainen saa vuorollaan halutuimmat viikot käyttöönsä. Osa työpaikoista arpoo suosituimmat lomaviikot, sattuma on aika reilu päättäjä ja näin jokaisella on yhtä suuri mahdollisuus saada haluttu lomaviikko itselleen.

Tänä vuonna ei matkusteta lämpimään

Moni on tavannut ottaa hiihtolomalla etäisyyttä Suomen talveen ja lähtenyt nauttimaan enemmin auringosta kuin lumisateesta suuntana Thaimaa, Goa, Balil, Meksiko tai Malediivit. Näissä kohteissa lämmöstä saa nauttia, sillä keskilämpötila huitelee reippaassa +30 asteessa.

Kieltämättä matka lämpöön kuulostaisi nyt aika makoisalta, mutta tänä vuonna matkailu saa kohdistua kotimaan reissuihin. Jos lämpöä ja tropiikin tunnelmaa kaipaa, voi tarkistaa, mitkä kylpylät palvelevat lomalaisia hiihtoloman 2021 aikana. Syytä on pitää mielessä, että matkustusrajoitukset ja suositukset voivat muuttaa matkustusmahdollisuuksia hyvinkin nopeasti.

Missä sitten lomaileekin lomakassa kannattaa tarkistaa kuntoon. Jos budjetista vielä uupuu, reissuvippi täydentää lomakassaa tarvitsemallasi summalla. Voit hakea Vipin milloin vain ja se palvelee sinua missä lomailetkin 24/7. Voit hakea vippiä jo loman suunnitteluun tai voit nostaa sitä matkan varrella, kun haluat viettää aikaa hiukan rennommin lomatunnelmissa. Reissuvipin avulla voit jakaa kustannukset yhden kuukauden sijaan pidemmälle maksuajalle.

Laita sukset jalkaan ja lähde Lappiin hiihtolomalla

Lappiin suuntaa nyt todella moni lomalainen ja mikäli haluaa varata mökkiä, kannattaa olla asialla mieluummin heti, sillä mökit täyttyvät hurjaa vauhtia. Hiihtolomamatka voi nimensä mukaisesti suuntautua hiihtokohteisiin, joissa perheen pienimmät pääsevät pulkkamäkeen ja hurjapäisimmät nauttivat vauhdin hurmaa laskettelusuksilla.

Suomesta löytyy useita upeita laskettelukohteita, joissa voi viettää toimintaloman. Riippuen siitä, mistä lähdet hiihtolomaa viettämään ja kuinka kauas haluat matkustaa, vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun.

Etelä-Suomessa pääsee laskettelemaan muun muassa Lahden Messilässä, jossa mainoksen mukaan on aina lunta, ja Serena Skissä pääkaupunkiseudulla. Hiukan ylemmäs kapuavat voivat pysähtyä laskemaan Tahkolla tai Vuokatissa. Aivan pohjoiseen mielivät voivat valita laajasta valikoimasta toinen toistaan upeampia rinteitä. Syötteet, Ruka, Pyhä, Ylläs ja Saariselkä lienevät suosituimmat pohjoisen laskettelurinteet.

Lapin lomissa mukavuuksia voi hakea upeista rinnemökeistä ja muista upeista majoitusvaihtoehdoista. Esimerkiksi Pyhällä voit majoittua myös revontulikotaan, josta käsin voit ihailla tähtitaivasta leppoisasti sängyllä lekotellen.

Mökin koosta, henkilömäärästä ja loman kestosta riippuen asumuksia löytyy muutamasta satasesta yli tuhanteen euroon. Osa kohteista tarjoaa paketteja, joihin kuuluu sekä majoitus että hiihtoliput, jälleen vertailu kannattaa.

Ja jos sinulla on käytössäsi Vippi, voit nostaa osan lomakuluista Vipiltäsi. Koko lomaa ei näin ole pakko maksaa yhden kuukauden tuloista, vaan voit jakaa kustannuksia useammalle kuukaudelle

Img

Minne hiihtolomalla, jos aikaa ja rahaa on niukasti?

Mitä voi tehdä helmikuussa hiihtoloma-aikaan, jos budjetti on pieni eikä aikaa välttämättä ole koko viikkoa? Kauas ei tarvitse lähteä, lähes jokaisesta suuremmasta suomalaisesta kaupungista löytyy kylpylä, jossa voi viettää mukavasti vaikka vain yhden päivän. Tai voi etsiä ihanan hotellin, jossa pääsee loman tunnelmiin ihan.

Lomailla voi myös omassa kotikaupungissa, yksi yö hotellissa piristää mukavasti. Voitte myös koko perheen voimin etsiä lähistöltä paikkoja, joissa ette ole koskaan käyneet ja seikkailla lähiseuduilla. Ja pakkohan ei ole tehdä mitään. Suunnittelemattomuus voi olla lomaa sekin, voit päättää jokaisen lomapäivän aamuna, mikä juuri sinä päivänä viehättää mieltä!

Ja lähditpä minne tahansa lomailemaan, pikavippi on matkassa mukana muutamalla klikkauksella. Vipin haet vaivattomasti käyttöösi heti, kun sopiva lomamuoto on löytynyt. Ja Joustoluotolta voit nostaa rahaa tarpeen mukaan vaikka tekstiviestillä.

Hae joustoa lomaan!