27.12.2018 14.51

Näin vietät unohtumattoman uudenvuodenaaton!

Onko hirveät paineet järjestää unohtumattoman uuden vuoden vastaanotto? Ei hätää me kokosimme muistamisen arvoiset seikat ja vinkit, jotka auttavat aaton valmisteluissa.

Uusivuosi, kuten joulukin, aiheuttaa monelle suunnatonta päänvaivaa järjestelyillään. On mietittävä täydellinen asu, upeat koristelut ja maittava menu. Ja jaksettava valvoa kaiken hulinan päätteeksi yli puolen yön.

1. Ota huomioon kaikki juhlijat

Jotta kaikilla on vähintään yhtä hauskaa eikä kukaan jää paitsioon, on tärkeää huomioida kaikki juhlijat: kaikenikäiset ja kaikenkarvaiset.

Kaikki juhlijat eivät välttämättä välitä kovin paukkuvista ilotulitteista, joten on paikallaan varata halukkaille kuulosuojaimia tai korvatulppia. Pienet korvatulpat eivät maksa monta euroa, mutta voivat olla korvaamattomat kovista äänistä säikähtävälle.

Karvaiset kaverit ovat otsikoissa aina näin uudenvuoden korvilla, sillä moni näistä kärsii kovasti paukuttelusta. Varsinkin koirien pelkotilojen helpottamiseen löytyy hyviä vinkkejä, joista ehkä tärkein se, että pysyttelee itse rauhallisena eikä reagoi ääniin mitenkään. Se voi tietysti juhlan tuoksinassa olla hiukan haastavaa.

Lapsille voi järjestää oman pienemmän ilotulituksen jo ennen puolta yötä. Ilotulitteita saa ampua aina iltakuudesta lähtien, joten pikkuväelle voi pitää oman shown jo alkuillasta.

2. Suunnittele herkullinen ja simppeli uudenvuoden menu

No nakit, lihapullat, punajuurisalaatti ja italiansalaatti kuuluu ihan varmasti monen juhlapöytään! Sipsejä ja dippejä unohtamatta.

Mutta jos haluaa nähdä vähän enemmän vaivaa ja käyttää mielikuvitusta, kannattaa sukeltaa netin ihmeelliseen maailmaan, joka pursuilee mahtavia uudenvuoden menuja. Herkullista saa aikaan vaikka yhdistelemällä erilaisia ruokaperinteitä: italialaisesta ruokapöydästä voi varastaa bruschettat ja pizzapalat, Meksikosta voi napata tacot tai tortillat, espanjalaisittain voi herkutella tapaksilla ja niin edelleen.

Näistä kaikista täydellisen juhlapöydän tekee se, että jokainen voi napata pöydästä juuri niitä herkkuja, joista itse pitää. Kukin saa koottua juuri itselleen maistuvan herkkumenun! Ja meneehän eksoottisten herkkujen seassa nuo nakit ja lihapullatkin sulassa sovussa.

Helpoimmailla pääsee kun järjestää nyyttärit: jokainen tuo omaa lempiruokaansa sen verran, että siitä riittää kaikille. Kaikki pääsevät maistamaan ehkä jotain uutta ja jokainen aivan varmasti saa jotain hyvää syödäkseen.

3. Ota huomioon sää ja juhlan teema - pukeudu niiden mukaan

Miesten on helppo valita uudenvuoden asu: juhlan muodollisuudesta riippuen se on joko puku tai rennosti farkut ja kauluspaita tai vielä tätäkin rennompi asu.

Naisilla sen sijaan asun valitseminen on aina astetta hankalampi operaatio. Uusivuosi on siitä hauska juhla, että se antaa luvan revitellä asun valinnassa vähän enemmän. Moni suosiikin juhla-asuissa kimallusta ja paljetteja tai kullan ja hopean kimallusta. Perinteisen pikkumustan saa juhlakuntoon lisäämällä asuun kimaltavan vyön tai laittamalla jalkaan kimaltavat korkokengät ja korviin kunnon killuttimet.

Trendikäs haalari on mukava valinta: se voi samalla kertaa olla juhlava ja rento. Kun haalari on hyvin istuva, se on äärimmäisen tyylikäs valinta.

Kotioloissa, mökillä tai kotibileissä on lupa pukeutua myös mukavuudenhaluisesti. Tai vaikka juhlia naamiaisasussa (olettaen että se on juhlan teema). Voihan sitä aikuisiälläkin järjestää pyjamabileet, joihin kaikki osallistujat tulevat pyjamissa tai lökäreissä.

Jos jossain vaiheessa juhlaa on tarkoituksena mennä ulos katsomaan ilotulituksia tai puuhaamaan jotain muuta, on paras varata mukaan myös juhlapukua lämpimämpää. Pikkuiset korkokengät voi sujauttaa kassiin ja vetää jalkaa kunnon talvikengät. Kampaus kannattaa suunnitella niin, että päähän voi tarvittaessa vetää pipon tai hupun. Äärimmäisillä pakkasilla ei kannata sanoa “ei” toppahousuillekaan...

4. Rentoudu - voit aina petrata ensi vuonna

Uusivuosi on siitäkin kiitollinen juhlapäivä, että sen voi uusia joka vuosi. Jos tänä vuonna joku järjestelyistä menee pieleen, voi aina ottaa opikseen ja korjata asian seuraavissa uudenvuodenjuhlissa.

Jos uudenvuodenjuhlien budjetti on se, mikä tänä vuonna tökkii, on apu lähellä. Vippiä voi hakea joustavasti kaikkiin juhlakustannuksiin.

Juhlaa järjestäessä on hyvä miettiä, kenen kanssa haluaa uutta vuotta juhlia, sillä rennoimmat juhlat viettää aina itselleen rakkaassa seurassa. Tällöin täydellisillä järjestelyilläkään ei ole niin merkitystä, sillä hyvä seura tekee juhlasta juhlan.

Oikein hyvää uutta vuotta 2019 kaikille!

Ps. Oikeinkirjoitusvinkki: uusivuosi = nimenomainen juhlahetki uusi vuosi = kohta alkava vuosi Voit toivottaa uuttavuotta ja uutta vuotta, jolloin toivottelet sekä hyvää juhlaa että alkavaa vuotta.

Hae lainaa kaikkiin menoihin