30.09.2019 11.38

Ansaitse rahaa kotoa käsin näillä vinkeillä!

Haluaisitko itse sanella työaikasi, saada vapautuksen kellokorttikoneesta ja tehdä töitä kotoa käsin? Näillä vinkeillä voit ansaita elantosi omalla kotisohvalla työskennellen.

Moni haluaa olla mahdollisimman riippumaton ja tehdä töitä missä vain ja milloin vain. On kuitenkin muistettava, että harva onnistuu varsinaisesti rikastumaan näillä konsteilla, mutta mukavaa toki on työskennellä kotona.

Kaikille kotona työskenteleminen ei sovi, sillä työelämään kuuluvat sosiaaliset ympyrät jäävät uupumaan ja toisaalta työt ovat koko ajan läsnä. Vaatii myös jonkin verran enemmän itsekuria ja päättäväisyyttä, jotta voi menestyksekkäästi luoda itselleen uran ilman työajan säännöllisyyttä.

Lisäansioiden lähteenä kotona työskenteleminen sen sijaan on oivallinen tapa tienata. Esimerkiksi opiskelijalle tai osa-aikatöitä tekevälle tämä muoto tuo mahdollisuuden tulla toimeen hiukan mukavammin.

Löytyykö rahasampo näistä

Jos tarve on akuutti, rahaa saa myös hakemalla lainaa heti tilille Vipiltä. Mutta varsinkin luovan alan ammattilaisilla on useita mahdollisuuksia ansaita rahaa kotoa käsin pitkällä tähtäimellä. Jos omaa jonkin erityistaidon, osaa kirjoittaa hyvin, haistaa uusimmat sometuulet ja hyvät verkostot, voi uraa luoda monilla eri tavoilla.

1. Tarinaniskijä voi pitää blogia

Hyvällä blogilla voi ansaita rahaa kotoa käsin. Blogin voi rakentaa tietyn aihepiirin ympärille ja hankkia yhteistyökumppaneita, jotka maksavat näkyvyydestä ja linkeistä. Rahaa voi ansaita myös välillisesti, sillä kumppanit voivat tarjota ilmaisnäytteitä tai esimerkiksi antaa blogin kirjoittajan testiin erilaisia tuotteita, jotka sitten voi saada omaksi.

Blogin rakentaminen ja sillä ansaitseminen vaatii kyllä jonkin verran aikaa ja pitkäjänteisyyttä, sillä heti kukaan ei ole tarjoamassa kumppanuuksia. Ensin on vakiinnutettava asema ja luotava kattava lukijakunta. Mutta moni taitava kirjoittaja pystyy tienaamaan blogilla hyvin.

2. Oletko some-taitaja?

Sosiaalinen media on aktiiviselle ja ajan hermolla pysyvällä hyvä tapa ansaita rahaa. Tämä voi kulkea käsi kädessä blogin kirjoittamisen kanssa, sillä ne tukevat hyvin saumattomasti toisiaan. Somessa blogille saa näkyvyyttä hyvin varsinkin siinä vaiheessa, kun vasta hakee blogille lukijakuntaa.

Somevaikuttajana voi tehdä yhteistyö useiden eri tahojen kanssa, jotka maksavat näkyvyydestä hyvän, luotettavan ja vaikuttavan henkilön profiilissa. Välillinen näkyminen onkin monelle uusi tapa mainostaa omia tuotteitaan perinteisistä markkinointikeinoista poikkeavalla tavalla.

Somevaikuttajana työskenteleminen on toki hyvin vapaata ja sopii puhelin kädessä kasvaneelle sukupolvelle. Mutta se tuo mukanaan myös vastuuta. Oma julkinen imago ja profiili on aina muistettava, sillä muutama sivuaskel voi viedä ison siivun elannosta.

3. Kodilla voi tienata rahaa - Airbnb

Airbnb on noussut erittäin suosituksi tavaksi majoittua matkoilla. Airbnb antaa matkailijalle kodinomaisen majoittumismahdollisuuden, joka mahdollistaa erilaisen kosketuksen paikalliseen kulttuuriin.

Mikäli oma koti on sijainniltaan hyvä ja löytää tarpeeksi uskallusta vuokrata sitä lyhyiksi ajoiksi tuntemattomille, voi sillä tienata mukavat rahat. Yhdeltä yöltä voi veloittaa esimerkiksi Helsingin alueella 50 – 300 € riippuen siitä, millaista asuntoa on vuokraamassa.

Kannattaa muistaa, että myös tällaisesta satunnaisesta vuokraustoiminnasta on maksettava veroa. On siis hyvä ottaa selville byrokraattiset koukerot ennen kuin ryhtyy tuumasta toimeen.

4. Freelancer tarvitsee suhteita

Freelancerina voi tehdä hyvin laaja-alaisesti erilaisia töitä. Esimerkiksi kirjoitustaitoinen voi kirjoittaa freelancerina erilaisiin julkaisuihin. Samoin valokuvaajana tai graafikkona voi tehdä töitä vapaana toimijana.

Tällaiseen työskentelyyn tarvitaan kuitenkin hyvä verkosto ja myyntitaidot, sillä omaa osaamistaan täytyy osata myydä. Mutta kun on saanut jalkansa oikeiden kynnysten yli, käy toimeksiantojen haaliminen helpommaksi.

5. Myy vanhat tavarat

Lisäansioita voi ansaita myös myymällä esimerkiksi vaatteita ja tavaroita, joita itse ei enää käytä tai tarvitse. Ympäristöystävällinen ansaintakeino vaatii hiukan vaivaa ja viitseliäisyyttä.

Perinteisten kirpputorien ohella tavaroiden myyminen on pitkälti siirtynyt verkkoon. Tämä tarkoittaa sitä, että myynti-ilmoitusten laatiminen ja tuotteiden kuvaaminen on siirtynyt keskiöön vanhojen tavaroiden myynnissä.

Hae joustoluotto hyvään arkeen