minne_kannattaa_matkustaa_jouluna.jpg

Jouluksi lämpimään? Tässä Top 5 joulumatkat

Vippi.fi | 15.10.2018 10:09

Tuleeko joulu lainkaan, jos ulkona tuulessa keinahtelee palmu eikä lumen peittämä kuusi?

Perinteisen joulunvieton sijaan moni valitsee eksoottisen tavan viettää suomalaisten lempijuhlan ja suuntaa kohti aurinkorantoja. Minne suuntaan joulumatkat kannattaa tehdä ja millä hinnalla? Vippi teki listan! Mikäli kiinnostavaa matkakohdetta ei löydy tästä, lisää vinkkejä löytyy Vipin Top 10 matkakohdetta -listasta.

Jouluksi lämpimään halvalla vai mahdollisimman kauas

Joulumatkat kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä suuntaaminen jouluksi ulkomaille on yhä yleisempää. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että parhaat joulumatkat myydään varhaisessa vaiheessa loppuun.

Mikäli mielii jouluksi lämpimään halvalla, täytyy etäisyydestä ja ehkä lämpötilastakin hiukan tinkiä. Dubai on monen suosikkikohde ja erittäin lämmin talvisaikaan, mutta samalla se on hintatasoltaan suhteellisen korkea. Budjettimatkailijalle se ei valitettavasti sovi.

Sen sijaan Kanariansaaret ja Teneriffa ovat oiva joulunviettokohde myös edullisen matkan havittelijalle. Kanariansaarille voi päästä todella edullisesti, esimerkiksi kahden aikuisen All Inclusive matkan saa reilulla tuhannella eurolla. Lämmintäkin Kanarialla on joulukuussa oikein sopivasti. Lomailija pääsee paistattelemaan noin 25 asteen leppoisassa helteessä.

All Inclusive tarkoittaa, että periaatteessa mistään ei tarvitse huolehtia itse, vaan kaikki ruoka- ja juomatarjoilut kuuluvat hintaan. Monet parhaimmista matkatoimistoista myyvät tällaisia stressittömän loman paketteja sekä perheille että pariskunnille.

Jos matkabudjetti ei ole tiukassa, voi lähteä myös kauemmas. Jo mainittu Dubai on upea nähtävyys ja shoppailumahdollisuuksiltaan kohde on lähes vailla vertaa. Joululahjoja ei siis tarvitse kuljettaa mukana, vaan ne voi napata paikan päältä.

Miami on jouluna sopivan lämmin kohde ja jos pitkähkö lentomatka ei haittaa, kannattaa kohdetta harkita. Samoin Thaimaa on lomakohde, missä joulun voi viettää bungalowissa lekotellen ihanasta lämmöstä nauttien.

Tarvitseeko lähteä jouluksi ulkomaille vai riittääkö kotimaan reissu?

Joulu ulkomailla ei suinkaan kiehdo kaikkia ja upeat joulumatkat on mahdollista tehdä ihan kotimaan maisemissakin.

Vaan minne kannattaa matkustaa jouluna kotimaassa? Lappi on luonnollinen vastaus tähän. Rovaniemeltä löytyy Joulupukin lomakylä, jonne voi majoittua ja joulutunnelmat on taattu.

Valmiiseen pöytään pääsee myös jouluristeilyllä. Risteilyt Helsingistä ja Turusta Tukholmaan kuljettavat matkustajia myös joulun aikaan. Nautinnollisia hetkiä voi viettää buffetpöydässä ja shoppailemalla. Shoppailua varten voi hakea lainaa heti tilille, mikäli ostokset ylittävät matkabudjetin.

Eikä joulumatkan tarvitse olla suuri spektaakkeli, varsinkin jos joulu vietetään aikuisporukassa. Vaihteluun voi riittää retki pääkaupunkiseudulle tai Suomen viralliseen joulukaupunkiin Turkuun.

Hae lomalainaa nyt