12/13/2018 8:00 AM

Parhaat joululahjaideat

Joulu on TAAS ovella. Fiksu on tietenkin kerännyt oivallisia lahjoja ja lahjaideoita jo viime joulusta lähtien, mutta mitkä ovat parhaat joululahjaideat juuri nyt vuodelle 2018?

Innokkaimmat jouluihmiset ovat tosiaan hankkineet lahjoja pitkin vuotta, mutta me muut ryntäilemme tässä vaiheessa hiki hatussa pitkin kauppakeskuksia ja päivittelemme jouluun kuluvia euroja.

Moni suomalainen odottaa veronpalautuksia, jotka täydentävät mukavasti joululahjakassaa. Mutta myös nopea pikalaina on monelle suomalaiselle joulunaikaan tuki ja oiva kumppani lahjaostoksilla.

(Alkuperäinen artikkeli päivitetty 13.11.2018)

Hae rahoitusta joulun ostoksille

Miehille elektroniikkaa ja vaatteita

Miehille on helpoin hankkia jotain konkreettista ja käytännöllistä. Muistelepa, onko hän valittanut partakoneensa tylsyyttä, nenätrimmerin puutetta tai hyvän repun tarvetta? Suurin osa miehistä arvostaa kaikkea elektroniikkaan tai omiin harrastuksiinsa liittyvää.

Jos et ole aivan varma, minkä vimpain olisi tänä jouluna se kaikkein paras ja teknisin, hanki lahjakortti. Lahjakortilla hän voi hankkia juuri sen laitteen, minkä itse haluaa tai rahoittaa isommasta ostoksesta osan.

Jos elämäsi miehellä on oikein rakas ja tärkeä harrastus, parhaat joululahjat miehelle löytyvät juuri tämän harrastuksen piiristä.

Varsinkin jos et itse varsinaisesti perusta kyseisestä harrasteesta, sen tiimoilta hankittu lahja osoittaa sellaista välittämistä, mikä on mieltä lämmittävä lisä itse lahjan kylkeen. Lahjansaaja osaa arvostaa ajatusta lahjan takana.

Hyvästä huumorista tunnetulle miehelle voit hankkia hupaisan lahjan verkkokauppojen tarjonnasta. Miltä kuulostaa Jedin kylpytakki. zombie-aamutossut tai retropelikonsoli?

Miehelle, jolla on jo kaikkea, voit hankkia myös hauskan elämyslahjan, jolla voit tarjota hänelle kokemuksen ja elämyksen, jollaisesta hän on aina haaveillut.

Top 3 lahjat miehille:

  1. Elektroniikka
  2. Lahjakortti suosikkiliikkeeseen
  3. Miehen harrastukseen liittyvä lahja

Itsetehdyt joululahjat osoittavat huomaavaisuutta

Oletko kätevä käsistäsi? Itsetehdyt joululahjat voivat olla lahjansaajalle paljon arvokkaampia kuin kaupasta valmiina hankitut.

Leivo makoisa joulukakku, askartele kaverille yhteisistä kuvista taulu tai tee seuraavia jouluja varten kaunis koriste.

Ihan mahtava joululahjaidea on tarjota vanhemmalle sukulaiselle tai kiireiselle perheenäidille lahjaksi joulusiivous!

Itsetehdyt joululahjat on helppo tuunata juuri saajansa näköiseksi ja sujauttaa mukaan jotain todella persoonallista. Aina lahjan merkitystä ei voi punnita euroissa eikä hintalapun mukaan, vaan erityisen koskettava lahja syntyy ajatuksesta ja vaivannäöstä.

Parhaat diy (=do it yourself) joululahjaideat löydät monista blogeista, joista löytyy kekseliäitä ratkaisuja pieneen budjettiin tai kun haluat antaa lahjaksi jotain erikoista.

Jos olet oikein näppärä käsistäsi ja osaat kutoa nopeasti, ehdit vielä kutomaan vaikka heijastavasta langasta kauniin heijastimen tai pipon.

Naiselle lahja ajatuksella ja tunteella

Nainen arvostaa lahjaa, joka on hankittu ajatuksella juuri hänelle. Vaikka lahjakortti olisi se helppo ja turvallinen ratkaisu, kannattaa kuitenkin ainakin ensin miettiä jotain muuta ratkaisua.

Salapoliisityö kannattaa aloittaa ajoissa. Nopeasti ja pelkän hinnan tai myyjän suosittelun perusteella ostetun lahjan kuitti kannattaa säilyttää, sillä se saattaa päätyä vaihtoon joulun välipäivinä.

Jos olet ostamassa lahjaa rakkaimmallesi, suuntaa kultasepänliikkeeseen, sillä koru on aina persoonallinen hankinta. Vakoile millaisiin koruihin hän on klikannut somessa tykkäyksiä tai millaisia korusuunnittelijoita hän seuraa. Somesta selviää aika helposti sopivan korun tyyli.

Samalla tonttuperiaatteella voit selvittää, mikä olisi mahdollisesti täydellinen käsilaukku, mikäli haluat yllättää merkkilaukulla.

Jos siskollasi on lapsia, anna lahjaksi lapsenvahti-lahjakortti, jolla lupaudut päästämään väsyneen äidin vaikka kampaajalle. Tyttöystävä tai vaimo voi arvostaa yhteistä illallista, jonka lupaat itse valmistaa.

Vinkit joululahjan hankintaan naiselle:

  • Keskity käytännöllisyyden sijaan ajatukseen ja tunteeseen lahjan takana
  • Korut ja merkkilaukut ovat aina mukavia yllätyksiä
  • Hemmottelureissut, kuten kylpyläreissut ja lomamatkat toimivat takuuvarmasti

Joululahjat lapsille kaikista haastavinta

Kaikista haastavinta lasten joululahjarumbassa on löytää pienokaisen tarkasti piilottama lahjalista. Joulupukin kun on tietenkin tiedettävä, missä lista luuraa ja löydettävä se ennen kuin lapsonen käy tarkistamassa, onko lista jo viety kohti Korvatunturia.

Monen kontissa on tämän vuoden hittilahja on esimerkiksi Scruff-A-Luvs -hoivattava lemmikki, joka on voittanut Vuoden hahmolelu -tittelin. Pakettiin voi kääriä myös, usko tai älä, hiekkaa tai lavaa. Muovailtavat hiekat ovat omiaan luoville leikkijöille, sillä hiekan avulla voi luoda vaikka mitä. Vitsiniekoille voi paketoida limaa, mutta omalla vastuulla. Ihana limaklöntti voi löytää tiensä joulun sokerihuumassa vaikka minne.

Perinteisinä ja kestosuosikkeina joulupukin konttiin tipahtavat LEGO-tuotteet, jotka jaksavat innostaa lapsia vuosikymmenestä toiseen. Legoista sekä tytöt että pojat löytävät helposti suosikkinsa.

Pelit kuuluvat ehdottomasti jouluun. Eikä siis tietokone- tai pleikkaripelit, vaan perinteiset lautapelit. Vuoden parhaat lautapelit on valittu syksyllä ja raadin mukaan kannattaa kokeilla ainakin näitä: vuoden lastenpeliksi on valittu Fish Food, vuoden partypeliksi The Build Up, perhepeliksi Majestry ja strategiapeliksi Century: Spice Road.

Mitkä ovat joulun hittilahjat 2018?

Älykellot ovat nousseet suosikeiksi muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Eri merkeiltä löytyy lähes jokaiseen hintaluokkaan ja käyttötarkoitukseen sopiva vempele. Kun kellon yhdistää puhelimen sovellukseen, voi seurata unirytmiä, askeleita, liikuntasuorituksia ja harrastaa jopa painon tarkkailua.

Vuoden 2018 parhaat lelut on valittu elokuussa. Kisan mukaan jo aiemmin mainittu Scuff-A-Luvs on ehdoton suosikki. Tämän lisäksi konttiin pitäisi tänä vuonna nakata Rautatieasema Grand City, Thunder Trax, SmartMax Start Plus sekä ensileluksi Lego Duplo 10861 Ensimmäiset tunteeni.

Isommille lapsille ja nuorille erilaiset äänentoistolaitteet ovat suosikkilahjoja. Hyvät kuulokkeet antavat sekä muulle perheelle rauhan että musiikinkuuntelijalle vapauden kuunnella mielimusiikkiaan juuri sellaisella volyymilla kuin halua. Melunpeittokuulokkeet antavat kuuntelijalle täyden rauhan ja säästävät ympäristöä mahdolliselta melusaasteelta.

Miehille suunnatut hittilahjat ovat tänäkin vuonna erilaisia teknisiä härpäkkeitä. Kaikenikäisille miespuolisille kelpaisi tänä vuonna varmasti uusin pleikkari ja sen kylkeen sopiva peli. Tämän vuoden hittipeli on ehdottomasti heppapeli Red Dead Redemption 2. Ilkka Remeksen uusin kirja löytynee useamman miespuolisen paketista.

Lahjakortit toimivat vuodesta toiseen

Lahjakorttiin on helppo päätyä siinä vaiheessa, kun kaikki liikkeet on kierretty eikä mikään oikein miellytä silmää. Tai jos kaikki lahjalistan toiveet on jo ruksittu etkä halua kuluttaa rahaa joululahjoihin, joiden vastaanotosta et ole varma. Miehille vinkiksi: jos haluat hemmotella puolisoasi kauniilla alusvaatteilla, ennen kuin lähdet arvailemaan oikeaa kokoa, osta mieluummin lahjakortti alan liikkeeseen.

Lahjakortilla voit ostaa lahjaksi illallisen lempiravintolassa. Tai voit avustaa hiukan kalliimman toivelahjan hankinnassa kustantamalla lahjakortin avulla siitä osan. Lahjakortti antaa lahjansaajalle vapauden valita juuri se mieluisin tuote tai elämys!

Hae rahoitusta joulun ostoksille

Hae rahoitusta joulun ostoksille