30.11.2020 6.00

Parhaat joululahjaideat

Joulu on TAAS ovella. Fiksu on tietenkin kerännyt oivallisia lahjoja ja lahjaideoita jo viime joulusta lähtien, mutta mitkä ovat parhaat joululahjaideat juuri nyt vuodelle 2020?

Innokkaimmat jouluihmiset ovat tosiaan hankkineet lahjoja pitkin vuotta, mutta me muut ihmettelemme vasta tässä vaiheessa, mitkä ovat tämän vuoden parhaat joululahjaideat ja päivittelemme jouluun kuluvia euroja.

Nopea pikalaina on monelle suomalaiselle joulunaikaan tuki ja oiva kumppani lahjaostoksilla. Ja kun todennäköisesi tänä joulun suurin osa lahjoista hankitaan verkosta, voi lainan hakea netissä samalla, kun selailee verkkokauppojen tarjontaa.

(Alkuperäinen artikkeli päivitetty 27.11.2020)

Hae rahoitusta joulun ostoksille

Miehille elektroniikkaa ja vaatteita

Miehille on helpoin hankkia jotain konkreettista ja käytännöllistä. Muistelepa, onko hän valittanut partakoneensa tylsyyttä, nenätrimmerin puutetta tai hyvän repun tarvetta? Suurin osa miehistä arvostaa kaikkea elektroniikkaan tai omiin harrastuksiinsa liittyvää.

Jos et ole aivan varma, minkä vimpain olisi tänä jouluna se kaikkein paras ja teknisin, hanki lahjakortti. Lahjakortilla hän voi hankkia juuri sen laitteen, minkä itse haluaa tai rahoittaa isommasta ostoksesta osan.

Koska tänä vuonna ja ehkä vielä ensi vuoden alussakin vietetään vielä paljon aikaa kotona hyvät ja mukavat kotitossut voisivat olla hyvä idea? Esimerkiksi perinteiset Reino-tossu ovat juuri tehneet paluun markkinoille.

Hyvästä huumorista tunnetulle miehelle voit hankkia hupaisan lahjan verkkokauppojen tarjonnasta. Miltä kuulostaa Jedin kylpytakki. zombie-aamutossut tai retropelikonsoli?

Miehelle, jolla on jo kaikkea, voit hankkia myös hauskan elämyslahjan, jolla voit tarjota hänelle kokemuksen ja elämyksen, jollaisesta hän on aina haaveillut.

Top 3 lahjat miehille:

  1. Elektroniikka
  2. Lahjakortti suosikkiliikkeeseen
  3. Miehen harrastukseen liittyvä lahja

Itsetehdyt joululahjat osoittavat huomaavaisuutta

Oletko kätevä käsistäsi? Itsetehdyt joululahjat voivat olla lahjansaajalle paljon arvokkaampia kuin kaupasta valmiina hankitut.

Leivo makoisa joulukakku, askartele kaverille yhteisistä kuvista taulu tai tee seuraavia jouluja varten kaunis koriste.

Ihan mahtava joululahjaidea on tarjota vanhemmalle sukulaiselle tai kiireiselle perheenäidille lahjaksi joulusiivous!

Itsetehdyt joululahjat on helppo tuunata juuri saajansa näköiseksi ja sujauttaa mukaan jotain todella persoonallista. Aina lahjan merkitystä ei voi punnita euroissa eikä hintalapun mukaan, vaan erityisen koskettava lahja syntyy ajatuksesta ja vaivannäöstä.

Parhaat diy (=do it yourself) joululahjaideat löydät monista blogeista, joista löytyy kekseliäitä ratkaisuja pieneen budjettiin tai kun haluat antaa lahjaksi jotain erikoista.

Jos olet oikein näppärä käsistäsi ja osaat kutoa nopeasti, ehdit vielä kutomaan vaikka heijastavasta langasta kauniin heijastimen tai pipon.

Naiselle lahja ajatuksella ja tunteella

Nainen arvostaa lahjaa, joka on hankittu ajatuksella juuri hänelle. Vaikka lahjakortti olisi se helppo ja turvallinen ratkaisu, kannattaa kuitenkin ainakin ensin miettiä jotain muuta ratkaisua.

Salapoliisityö kannattaa aloittaa ajoissa. Nopeasti ja pelkän hinnan tai myyjän suosittelun perusteella ostetun lahjan kuitti kannattaa säilyttää, sillä se saattaa päätyä vaihtoon joulun välipäivinä.

Jos olet ostamassa lahjaa rakkaimmallesi, suuntaa kultasepänliikkeeseen, sillä koru on aina persoonallinen hankinta. Vakoile millaisiin koruihin hän on klikannut somessa tykkäyksiä tai millaisia korusuunnittelijoita hän seuraa. Somesta selviää aika helposti sopivan korun tyyli.

Samalla tonttuperiaatteella voit selvittää, mikä olisi mahdollisesti täydellinen käsilaukku, mikäli haluat yllättää merkkilaukulla.

Jos siskollasi on lapsia, anna lahjaksi lapsenvahti-lahjakortti, jolla lupaudut päästämään väsyneen äidin vaikka kampaajalle. Tyttöystävä tai vaimo voi arvostaa yhteistä illallista, jonka lupaat itse valmistaa.

Vinkit joululahjan hankintaan naiselle:

  • Keskity käytännöllisyyden sijaan ajatukseen ja tunteeseen lahjan takana
  • Korut ja merkkilaukut ovat aina mukavia yllätyksiä
  • Hemmottelureissut, kuten kylpyläreissut ja lomamatkat toimivat takuuvarmasti

Joululahjat lapsille kaikista haastavinta

Kaikista haastavinta lasten joululahjarumbassa on löytää pienokaisen tarkasti piilottama lahjalista. Joulupukin kun on tietenkin tiedettävä, missä lista luuraa ja löydettävä se ennen kuin lapsonen käy tarkistamassa, onko lista jo viety kohti Korvatunturia.

Vuoden ajoneuvoleluksi on julistettu BRIO kauko-ohjattava kilpa-auto ja Nikko Omni-X radio-ohjattava -auto. Hahmoleluista suosituin on L.O.L Surprise Car – Pool Coupe, Hello Kitty leikkisetti sekä perinteisempi Barbie Color Reveal -yllätysnukke. Innovaatiolelujen top 3 on LEGO Dots kimalteleva yksisarvinen -rannekoru, Xtreme Bots Mazzy ohjelmoitava robotti sekä Robo Kombat – Balloon Puncher. Roolileikeistä pitävälle kannattaa hankkia X-Shot Laser 360 Blaster -setti, Gemex Super Gem Creator tai Airfryer kokkaussetti.

Lautapelit kuuluvat perinteisesti joulunviettoon. Parhaat joululahjaideat lautapeleistä pitäville kannattaa tarkistaa, sillä lautapelejä löytyy pilvin pimein. Tutustu ainakin vuoden parhaaseen perhepeliin Quest for El Doradoon ja vuoden harrastajapeliksi valittuun Wingspaniin. Nämäkin ovat tarkastamisen arvoiset: Vuoden lastenpeli Etsi ja löydä! Safariseikkailu ja vuoden strategiapeli It’s a Wonderful World.

Isommille lapsille ja nuorille erilaiset äänentoistolaitteet ovat suosikkilahjoja. Hyvät kuulokkeet antavat sekä muulle perheelle rauhan että musiikinkuuntelijalle vapauden kuunnella mielimusiikkiaan juuri sellaisella volyymilla kuin halua. Melunpeittokuulokkeet antavat kuuntelijalle täyden rauhan ja säästävät ympäristöä mahdolliselta melusaasteelta.

Lahjakortit toimivat vuodesta toiseen

Lahjakorttiin on helppo päätyä siinä vaiheessa, kun kaikki liikkeet on kierretty eikä mikään oikein miellytä silmää. Tai jos kaikki lahjalistan toiveet on jo ruksittu etkä halua kuluttaa rahaa joululahjoihin, joiden vastaanotosta et ole varma. Miehille vinkiksi: jos haluat hemmotella puolisoasi kauniilla alusvaatteilla, ennen kuin lähdet arvailemaan oikeaa kokoa, osta mieluummin lahjakortti alan liikkeeseen.

Lahjakortilla voit ostaa lahjaksi illallisen lempiravintolassa. Tai voit avustaa hiukan kalliimman toivelahjan hankinnassa kustantamalla lahjakortin avulla siitä osan. Lahjakortti antaa lahjansaajalle vapauden valita juuri se mieluisin tuote tai elämys!

Hae rahoitusta joulun ostoksille

Hae rahoitusta joulun ostoksille