26.10.2018 14.55

Vinkit täydellisen ristiäislahjan valintaan

Onko käynyt kutsu kummiksi, mutta perinteiset kastelahjat eivät oikein sytytä? Vaihtoehtoja hopealusikoille, kynttilänjaloille ja kehyksille on vaikka kuinka paljon!

Monesta kaapista löytyy mustunut kummilusikka, johon on kaiverrettu ne strategiset mitat punnuksiin ja viivottimiin. Tämän lisäksi tai asemesta kaapin perukoilta voi hyvällä onnella löytyä myös yhtä musta kynttilänjalka, johon tuskin koskaan yksikään kynttilä eksyy, mutta niin sitä vain sitkeästi säilytetään.

Ihania muistoja, kyllä, mutta nykypäivänä nimen saavalle pikku veijarille voi hankkia myös jotain aivan muuta. Jos lahjan hankinta tulee osuu taloudelliseen hetkeen, lahjan hankintaan voi hakea rahoituksen Vipistä ja saada lainaa heti tilille ennen ostoksille lähtöä.

Hyvät ristiäislahjat ovat persoonallisia ja käyttökelpoisia

Perinteinen kastelahja kummilta on edelleen esine, johon voi muistoksi kaiverruttaa strategiset mitat. Voi pitää perinteestä edelleen kiinni, mutta tuunata sitä hiukan persoonallisemmaksi.

Kultasepänliikkeestä voi ostaa pienen laatan, jonka voi kiinnittää lähes mihin vain pinta ottaa kiinni. Laattaan voi kaiverruttaa ne perinteiset sekä vaikka oman pienen tervehdyksen, lapsen lempinimen tai muuta hellyttävää.

Itse laatan voi kiinnittää esimerkiksi seinäkelloon, tauluun, keinutuoliin tai mihin tahansa aikaa kestävään lahjatavaraan, joka säilyy ihanana muistona. Verkkokaupoista on helppo selailla tuotteita valintaa tehdessä.

Arkisestakin lahjasta voi tehdä persoonallisen. Tyynynliinaan tai muihin liinavaatteisiin voi kirjailla lapsen nimen tai nimikirjaimet. Tekstiilit voi myös kirjailla ihan omin painatuksin jos taidot riittävät.

Sylikummi tai isovanhempi voi myös harkita tilin avaamista pienelle ihmiselle. Parikymppiä kuussa ja isompi summa syntymäpäivinä kerryttää täysi-ikäisyyten mennessä pienelle piltille mukavan pesämunan.

Kastelahjat laidasta laitaan

Viralliset kastelahjat löytyvät laidasta laitaan. On ensihampaan ja -kiharan säilytykseen tarkoitettuja rasioita, on kastetodistukselle säilytyskäärö, on erilaisia settejä, joihin nämä kaikki voivat olla koottuna.

Saapahan kastevedellekin oman pienen putkilonsa, jossa pyhää vettä voi säilytellä. Näiden lisäksi löytyy lukuisia versioita kehyksistä, valokuva-albumeista ja lusikoista. Pienen pieniä sormuksia myydään kastesormuksina, jotka on yleensä ehkä enemmän pienille tytöille suunnattuja.

Kaunis ristiäislahja tytölle on esimerkiksi kastehelmet. Kastehelmet voi ostaa valmiina nauhana, joiden mukana tulee “jatkopala”, joka myöhemmin solmitaan nauhaan. Tai vielä kauniimpi ajatus on yksittäiset kastehelmet, joita voi ostaa muutaman kappaleen vuodessa ja sidottaa niistä upean nauhan, kun tyttö täyttää 18 vuotta.

Ristiäislahja pojalle voi sekin löytyä yllättäen koruhyllyltä. Kalevala Korulla on upeita miehekkäitä koruja, jotka kestävät aikaa. Myös kantasormuksia on kastesormuksen kokoisina. Arvokas seinäkello voi myös olla paikallaan, varsinkin jos siihen kiinnittää kaiverruslaatan.

Mitä kastelahjat saavat maksaa?

Lahjaahan ei voi tarvitse mitata rahassa eikä mahdollisimman kalliin lahjan hankkiminen ole kummiuden ydin. Ajatus on tärkein, vaikka se klisee onkin, mutta ristiäislahjat kuten muutkin lahjat kannattaa ajatella ajan kannalta. Millainen lahja kestää aikaa, mikä säilyy ihanana muistona, jota lapsi voi kantaa kodista kotiin vanhanakin.

Mutta jos lahjalle haluaa kuitenkin antaa jonkun rahallisen rajan, voi lahjan hinnan hyvin määritellä suhteen laadun ja oman taloudellisen tilanteen mukaan. Opiskelijalle 30 € lahja voi olla ihan maksimimäärän rajoilla. Työssäkäyvä pariskunta voi hyvin satsata läheisen ihmisen lahjaan 50 - 100 €.

Vippi auttaa kaikissa hankinnoissasi