24.07.2018 16.14

Turun parhaat ravintolat 2018

Turun ravintolat ovat kokeneet huikean nousukauden viime vuosien aikana. Turun ruokapaikat tarjoilevat upeita makuelämyksiä niin perinteisistä kuin eksoottisistakin raaka-aineista.

Turun ruokaravintolat on noteerattu maailmalla ja suomalaisissa gourmet-ympyröissä. Turun parhaat ravintolat sijoittuvat pääasiassa Aurajoen ja keskustan tuntumaan, mutta hiukan pidemmällekin kannattaa vaeltaa muutaman ravintolan tarjonnan perässä.

Psst! Jos innostutkin kiertämään kaikki Turun ruokaravintolat ja tarvitset kulinaristisiin harrastuksiin hiukan lisäbudjettia, hae tarvittava laina Vipin palveluista!

Tässä Turun ravintolat top 10:

10. Maneerat - Thaimaan makuja

Maneerat on pikkuruinen ravintola vain muutaman askeleen päässä aivan ydinkeskustan sydämestä ja aivan ehdottomasti yksi parhaita ravintoloita eksoottisemman ruuan ystäville. Jos ikävöit taannoista Thaimaan lomamatkaa, suuntaa askeleet kohti Maneeratia.

9. Karu Izakaya - pala Japania Turussa

Karu sijaitsee aivan Turun ydinkeskustassa ja tarjoilee kulinaristeille sushia sekä vaihtuvia izakaya-annoksia. Karun annokset ja menut on suunniteltu siten, että ne jaetaan koko pöytäseurueen kesken, joten rento illanistuminen sopii tähän tilaan kuin nenä päähän.

8. Panini - Italialainen keittiö ja vähän muuta

Turussa tuttu ja turvallinen valinta on Panini, joka on jo pidempään pitänyt majaa Aurajoen tuntumassa. Kesällä sisäpihalle levittäytyy terassi, jossa tunnelma lämpöisenä iltana on kuin Italiassa konsanaan. Paniniin voi astella sen enempää jännittämättä, sillä ravintola on erittäin rento.

7. Roster - Tuomiokirkon takana syödään

Roster sijaitsee hiukan etäällä aivan Turun ytimestä, mutta ympäristöltään aivan upeissa puitteissa heti majesteettisen Tuomiokirkon kupeessa. Erikoisuutena listalla on Kapen Fix - eli jos et osaa päättää annoksista, anna mestareille ohjat.

6. Tårget - Monipuolinen Aurajoen helmi

Aivan Aurajoen tuntumassa voi nauttia maukasta ruokaa, raikkaita drinkkejä ja iltarientoja. Tårget levittäytyy suurena toriterassina, mistä on näkymä sekä Aurajoelle että tuomiokirkolle. Iltaisin ravintola tarjoaa menoa ja meininkiä Piazzassaan.

5. Delhi Darbar - Intialaisia herkkuja

Ehdottomasti Turun paras ravintola intialaisia herkkuja rakastavalle! Tunnelma ravintolassa on hyvin ruuan henkeen sopiva ja vatsan saa aivan täyteen sekä lounaalla että illallisella. Menu on laaja ja tarjoilee herkkuja sekä kasvissyöjille että lihaisamman annoksen haluaville.

4. Mami - Tunnelmallinen kortteliravintola

Mami on turkulaisille tuttu paikka Aurajoen rannan tuntumassa. Mami yhdistelee sujuvasti erittäin perinteisiä suomalaisia annoksia (esim. kalapuikkoja) sekä muun maailman makuja (esim. etanoita chili-valkosipulivoissa). Ihana pieni ravintola, johon kannattaa tehdä pöytävaraus!

3. E.Ekblom - Silmänruokaa ja herkkuja

E.Ekblom sijaitsee sekin aivan Aurajoen tuntumassa lähellä keskustaa Kirjastosillan kupeessa. Pienellä terassilla voi nauttia lasillisen ihmisvilinää seuraten. Kauniissa sisäosassa voi nauttia viikottain vaihtuvan Jannen Kattila -menun herkuista sekä muista ihanista annoksista.

2. Kaskis - Jo kaikille tuttu

Kaskis on nimenä tuttu varmasti kaikille kulinaristeille. Ravintolaan astellessa et tiedä, mitä saat, sillä ravintola toimii menu only -periaatteella. Ruokailija voi valita joko 4 tai 6 ruokalajin menun ja keskittyä nauttimiseen. Ruoka-aineet ravintola pyrkii hankkimaan mahdollisimman pitkälle lähiruokana.

1. Ludu - Ravintola vanhassa maalikaupassa

Turun paras ravintola atmosfääriltään ja antimiltaan on Ludu, joka sijaitsee aivan ydinkeskustan liepeillä. Ravintola on säästänyt sisustuksessa paljon vanhaa, mutta menu sen sijaan on aivan tätä päivää. Tuoreita ja upeita makuja sekä ennen kaikkea Turun paras asiakaspalvelu!

Turusta löytyy paljon ravintoloita, jotka eivät mahtuneet listallemme, mutta ovat taatusti yhtä hyviä. Muut tutustumisen arvoiset ravintolat Turussa ovat muun muassa Aune, 3.Linja., Kakolanruusu, Kuori, Tintå, Nerå ja Smör.

Vippi kokoaa parhaat vinkit matkusteluun, säästämiseen ja elämästä nauttimiseen!

Hae Vippi hyvään arkeen