06.08.2018 11.37

Virtuaalilasit ovat nykypäivää - Näin valitset oikeanlaiset

Virtuaalilasit ovat tulleet markkinoille rytinällä ja niistä povataan samanlaista menestystarinaa kuin älypuhelimista konsanaan.

Luonnollista onkin, että nämä kaksi nykyteknologian kruununjalokiveä voi yhdistää huikeaksi elämykseksi. Vr-lasit tulevat kahtena erilaisena mallina: ne voi yhdistää joko puhelimeen tai tietokoneeseen.

Mitä virtuaalilaseilla tehdään?

Virtuaalilasit mahdollistavat kokonaisvaltaisen elämyksen, jossa katsoja pääsee siirtymään kokonaan toiseen todellisuuteen. Vr-lasit asetetaan tiukasti nenälle siten että ne sulkevat kaiken valon ulkopuolelle.

Mihin virtuaalilaseja oikeastaan tarvitaan? Suomalaiset käyttävät päivittäin jo yli 8 tuntia erilaisen mediaviihteen parissa, ja virtuaalitodelisuus on jo nyt osa päivittäistä mediakäyttöä.

Ne ovat suuressa suosiossa pelaajien keskuudessa, sillä lasien avulla pääsee peliin mukaan ihan uudella tavalla. Pelaaja pääsee suoraan peliympäristöön ja ikään kuin asettuu pelihahmonsa ruumiiseen.

Mutta virtuaalilasit toimivat myös muissa ympäristöissä. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi 360 asteen videoiden katselussa, jossa katselija pääsee ihastelemaan kuvamaailmaa kuin olisi itse paikan päällä.

Vr-lasit älypuhelimeen halvalla

Vielä tällä hetkellä virtuaalilasit ovat joko hiukan kömpelöitä ja painavia mölkkyjä, jotka kiinnitetään päähän. Tai ne voivat olla on myös pahvisia halpisversioita, joita on pidettävä käsissä katselukokemuksen ajan.

Vr Box virtuaalilasit on tuo ensin mainittu nimensä mukaisesti laatikkomainen päähän kiinnitettävä laite, jonka sisälle älypuhelin laitetaan. Ennen laitteen ostamista, kannattaa tarkistaa mahtuuko oma älypuhelin kyseiseen boxiin.

Useimmat myydyimmistä puhelimesta ovat yhteensopivia Vr Boxin kanssa, mutta varmuuden vuoksi on hyvä tarkistaa. Vr Box virtuaalilasit lähtevät mukaan alle 10 € hintaan.

Jos haluaa Vr-lasit halvalla, haluaa vain testata ominaisuutta eikä välitä niinkään käyttömukavuudesta tai virtaviivaisuudesta, voi sijoittaa pari euroa pahvisiin Vr-laseihin.

Edullisimmat maksavat todella alle 5 €. Ne ajavat kuitenkin saman asian eli saat virtuaalilasit ja vr-kokemuksen!

Laatutietoisen virtuaalilasit - yhdistä vr-lasit ja PlayStation

Jos virtuaalitodellisuus kiehtoo ja haluaa kunnon elämyksen tai testailla pelailua Vr-lasit nenällään, voi hankkia PlayStationiin yhdistettävät virtuaalilasit. Laatu on parempi kuin älypuhelinversioissa ja käyttökokemus miellyttävämpi.

Hintaa näillä PlayStationiin yhdistettävillä virtuaalilaseilla on muutama sata euroa. Hiukan edullisemmin ne voi koittaa tilata Amazonista.

Kun pelaaja yhdistää vr-lasit pelikonsoliin, tarvitaan hiukan lisälaitteita. Jotta pelikokemus olisi täydellinen, tarvitaan myös vr-pelaamisen mahdollistava peliohjain ja kamera.

Hiukan kallis harrastus tämä toki on ja hifistelijän unelma, laitteiden hintoja voi vertailla esimerkiksi verkkokaupoissa, joista laitteet voi löytää edullisemmin.

Kun oikeat vr-lasit ja oikea hinta löytyvät, voit ottaa rahoitusavuksi Vipin. Esimerkiksi Vippi joustoluotolta voit nostaa lainaa heti tilille, kun olet valmis tekemään virtuaalikaupat!

Hae Vippi arjen menoihin