05.06.2019 10.02

Mihin matkustaa Euroopassa? Tässä 10 edullista kohdetta

Eurooppa on täynnä upeita ja edullisia matkakohteita, joista tähän listasimme kaikkiaan 10 reissun arvoista paikkaa: 5 kaupunkikohdetta ja 5 rantalomakohdetta. Mukana on myös pari jokeria, joista et välttämättä ole vielä kuullut.

Mihin matkustaa Euroopassa, jos budjetti on tiukka tai haluaa muutoin kokeilla, kuinka edullisesti loma onnistuu? Väistämättä nokka suuntaa kohti itäistä Eurooppa sekä aivan eteläisimpiin kolkkiin. Euroopan maat ovat ihania matkakohteita, joissa usein yhdistyvät sekä historialliset nähtävyydet, upeat maisemat ja rento rantalomailu.

Seikkaile Euroopassa, tutustu näihin kohteisiin

Suomesta on pitkä matka kaikkialle, paitsi ehkä Tukholmaan ja Tallinnaan, joten mikäli haluaa kotimaasta käsin matkustaa jonnekin muualle kuin massaturistikohteisiin, saa nähdä vähän vaivaa. Ei lienekään yllättävää, että Ruotsi ja Viro pitävät suomalaisten matkakohteissa kärkipaikkoja Espanjan ohella.

Mutta yleensä matka on sen arvoinen, sillä jo Eurooppa on täynnä matkakohteita, jotka eivät ole suomalaiselle matkailijalle tuttuja. Pikku hiljaa suomalaiset kuitenkin jo uskaltavat matkustella sinnekin, missä ruokalista ei ole aina saatavilla äidinkielellä.

Kun matkajalka alkaa vipattaa, kannattaa tarkistaa ainakin nämä kohteet:

Kaupunkikohteet:

1. Vilna - Liettua

Tallinnan takanakin on elämää eli Vilna on yhtä helppo kohde esimerkiksi viikonloppureissulle kuin Tallinnakin. Se on edullisempi kuin tutumpi toverinsa ja kesällä erityisen vilkas.

Hintaesimerkkejä: Taksi 5 km alle 4 €, hotelli (4 tähteä) noin 70 €, edullinen ravintola-annos 7 €.

2. Porto - Portugali

Porto jää vähän pääkaupungin ja rantalomakohteiden varjoon, vaikka se tarjoaa lomailijalle molempia. Virkeä keskikokoinen kaupunki Portugalin rannikolla tarjoaa kulttuuria, maisemia ja upeita ostosmahdollisuuksia. Ja ostoksia varten saat joustoa budjettiin Vipin avulla myös ulkomailla.

Hintaesimerkkejä: Taksi 5 km alle 6 €, hotelli (4 tähteä) noin 75 €, edullinen ravintola-annos 8 €.

3. Belgrad - Serbia

Serbian pääkaupungissa itä ja länsi sekoittuvat ihanaksi kulttuurielämykseksi. Ruokamatkailijan kannattaa ehdottomasti suunnata kohti Belgradia, jonka ravintola- ja kahvilakulttuuria kehutaan ainutlaatuiseksi. Myös reippaammassa yöelämässä viihtyvä voi rakastua Belgradiin, jonka kelluvat lauttayökerhot tarjoavat viihdettä koko yön. Hintaesimerkit: Ravintola-annos alle 6 €, Olut 1 - 1,5€, hotelli ( 5 tähteä) 83 € (tähtiluokitukseen ei kannata aina luottaa).

4. Skopje - Makedonia eli Pohjois-Makedonian tasavalta (2019 lukien)

Skopjessa on nähtävää, sillä kaupunki tunnetaan erikoisesta ja yliampuvasta arkkitehtuuristaan. Patsaitakin Skopjessa on ruhtinaallisesti. Kesäisin kaupunki voi paahtua tuskaisen kuumaksi, mutta kevät on ehkä suomalaiseen makuun miellyttävämpi ajankohta tutustua kaupunkiin.

Hintaesimerkkejä: Ravintola-annos 3 €, taksi 0,40 €/km, hotelli (5 tähteä) 74 € (laatu on vaihtelevaa, tutustu vaihtoehtoihin huolella).

5. Bratislava - Slovakia

Kaupunkikohteena tämä nuori pääkaupunki on oikein mainio, sillä se on juuri sopivan kokoinen ja täynnä kulttuuriaarteita. Joulumarkkinakohteita kaipaavan kannattaa laittaa Bratislava korvan taakse.

Hintaesimerkkejä: Hotelli (4 tähteä) 68 €, ravintola-annos 5 €, taksi 5 km noin 6 €.

Hae lomaan joustoa

Rantakohteet:

6. Albania - Dhërmi, Sarandë sekä Ksamil

Albania ja rantaloma ei nyt heti yhdisty samaan ajatukseen, mutta nämä kohteet ovat kuitenkin kokemisen arvoisia. Kaksi viimeistä voi yhdistää samaan reissuun: edellinen on mukava kaupunki ja jälkimmäisessä ovat Albanian parhaat rannat. Upea turkoosi meri huuhtoo kauniina kaikkia näistä kohteista.

Hintaesimerkkejä: Hotelli (4 tähteä) n. 70 €, ravintola-annos alle 5 €, bussilippu 0,33 €.

7. Marmaris - Turkki

Kuka muistaa Marmariksen? Kannattaa verestää muistot tästä Turkin, ainakin aikoinaan, suosituimmasta kesän rantalomakohteesta, joka on kokenut raikkaan uudistuksen. Pitkä ranta viehättää monia ja aktiviteettejakin löytyy roppakaupalla.

Hintaesimerkkejä: Hotelli (3 tähteä) noin 50 €, illallinen 10 - 15 € (turistialueella hinta voi olla moninkertainen).

8. Montenegro - Budva, Bar ja Sveti Stefan

Nämä kolme kohdetta sijaitsevat lähekkäin Montenegron rantaviivalla, joten matkailija voi vierailla kaikissa saman reissun aikana. Sveti Stefan on upea luksuskohde: saari, joka on yhdistetty mantereeseen sillalla. Ehdottomasti kokemisen arvoinen!

Hintaesimerkkejä: Hotelli (3 tähteä) noin 50 €, ravintola-annos noin 6 €, taksi noin 0,50 €/km.

9. Algarve - Portugali

Hiukan tutumpi kohde suomalaisille on Portugalin Algarve, joka sopii rantalomalaisille, golffaajille ja perheille. Rantoja on kaiken kaikkiaan lähes sata, joten mieleinen löytyy varmasti.

Hintaesimerkkejä: Hotelli (3 tähteä) 75 €, taksi (5 km) noin 6 €, ravintola-annos noin 8 €.

10. Kroatia - Bracin saari

Bracin saarella on yksi Kroatian kauneimmista rannoista eli Zlatni Ratin ranta ja saarella viihtyy hyvin myös niin aktiivinen patikoija kuin lapsiperhekin. Kulinaristi nauttii taatusti saaren merenelävistä.

Hintaesimerkkejä: Hotelli (3 tähteä) noin 85 €, taksi 0,80 €/km, ravintola-annos noin 6 €.

Hae lomarahaa