01.11.2019 15.06

Näin valitset täydellisen pikkujouluasun

Pikkujoulut vietetään virallisesti ensimmäisenä adventtina, joka ajoittuu yleensä marras-joulukuun vaihteeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että viimeistään marraskuun puolen välin tienoilla kaupat täyttyvät paljettimekoista ja pikkumustista.

_(Päivitetty 1.11.2019) _

Pikkujouluasu tuottaa monelle naiselle tarpeetonta päänvaivaa ja stressinpoikasta. Mutta millä keinoin juhlija helpommin löytää täydelliset pikkujouluvaatteet?

Millaiset pikkujoulut, sellaiset pikkujouluvaatteet

Firman pikkujoulut siintää monen työssäkäyvän lähitulevaisuudessa joko iloisena vaihteluna arkeen tai stressaavana murheenkryyninä. Varsinkin monen naisen mielessä häälyy suuri kysymys “mitä minä laitan päälle?”.

Img

Mies vastaa tähän “vaatteet”, mutta miehet voivatkin aina tukeutua tuttuun ja turvalliseen pikkutakki+suorat housut -yhdistelmään ja pähkäillä sen sijaan, voiko tilanteeseen somistautua joululauluja soittavalla kravatilla vai pitääkö ottaa pyhäkravatti esiin. Vähän juhlallisempaan tilaisuuteen voi suomalainen mies juuri ja juuri vetää sen tumman puvun ylleen.

Naisten pukeutumisongelmat sen sijaan ovat huomattavasti laajemmat ja syväluotaavammat. Pikkujouluihin pukeutuminen on nimittäin haastavaa. On otettava huomioon pikkujoulumuoti, vartalon muoto, kampaus, juhlan luonne, juhlaseura, juhlapaikka, mahdollinen juhla-aktiviteetti, juhlissa tarjottava ruoka, kengät, keli, kuun asento ja niin edelleen. Lista on loputon.

Jos virallista kutsua ei ole esitetty tai siinä ei ole mainittu dresscodea eli pukeutumisohjetta, kannattaa ottaa selvää juhlan muusta luonteesta.

Luottokamaa on perinteinen pikkumusta, mikä löytynee lähes jokaisen naisen kaapista. Kun sitä varioi erilaisilla asusteilla, saa aikaan useita erilaisia tyylejä. Yhdistä rokit saappaat ja isot korut, saat bileasun. Yhdistä koristellut avokkaat ja siisti kirjekuorilaukku ja yllä onkin yhtäkkiä illalliselle kelpaava asu.

Vielä ehdit napata esimerkiksi verkkokaupasta merkkilaukun kainaloon tuomaan asuun arvokkuutta. Nettiostokset voi usein maksaa osamaksulla tai laskulla, joten jos nyt tekee tiukkaa, maksun voi jakaa useammalle kuukaudelle.

“Millaiset juhlat, sellaiset pikkujouluvaatteet” on hyvä perusperiaate. Juhlallinen iso illallinen ja esimerkiksi teatteri-ilta vaativat vähän parempaa seppälää myös juhlijoilta. Mikäli kyseessä taas on rennompi tilaisuus viininmaistelua ja illanistujaisia, voi pikkujoulumekko olla enemmän bilemekkohenkinenkin.

Ystävien seurassa vietetyn pikkujouluun voi juhlia rennoissa smart casual -asusteissa, joissa juhlii pitkän illan mukavasti. Koruilla voi tästäkin asusta tehdä juhlavamman.

Pikkujouluasu vartalomallin mukaan

Tiedätkö mikä pikkujouluasu sopii sinun vartalomallillesi parhaiten? Kun osaa valita itselleen sopivan asun, trendeistä viis, näyttää takuulla hyvältä ja olokin on mukava. Tässä muutama vinkki ja tuntomerkki:

H-vartalo eli hartiat ja lantiot ovat suhteessa samassa linjassa ja vartalo on sopusuhtainen. Voit suosia vartalonmyötäisiä ja suoralinjaisia mekkoja, joissa on o- tai niin sanottu sweetheart-kaula-aukko.

X-vartalossa hartiat ja lantio ovat leveät ja vyötärö kapea. Naisellista vartaloa voi korostaa esimerkiksi kietaisumekoilla, jotka istuvat hyvin ja suosivat kapeaa vyötäröä. Vyö käy asusteena oikein mainiosti.

A-vartalo on kapeaharteisen ja kapeavyötäröisen vartalo. Kellohelmainen mekko, joka on yläosastaan tiukka sopii kauniisti. Isot korut yläosassa tuovat voimaa vartalon yläosaan.

O-vartalossa keskiosa on pyöreä ja sääret hoikat. Kauniisti laskeutuvat mekot, joiden helma ulottuu polven tienoille korostavat upeita sääriä!

Asusteet kannattaa tietenkin valita asun mukaan eli jos asussa on kovasti jo kimalletta, timanttia, paljettia ja kuvioita, voi asua rauhoittaa yksinkertaisilla koruilla. Asusteeksi voi valita vain yhden suuren riipuksen, käsirenkaan tai korvakorut, jolloin välttää joulukuusimaisen efektin.

Kampaus kruunaa tietysti kaiken. Kiharat ovat kestosuosikki, mutta kaunis ja huoliteltu nuttura sopii monelle myös. Kampaajalle kannattaa kuvailla pikkujouluasu, ettei rokkiasuun saa kaveriksi prinsessakiharoita tai juhlamekkoon mohikaania.

Löytyykö pikkujouluasu kitsaillen vai satsaillen?

Jokaisiin kissanristiäisiin ei välttämättä ole tarpeen hankkia uutta mekkoa tai asua, vaan pikkujouluasu tai pikkujouluvaatteet voivat löytyä omasta kaapista, kun käyttää vähän luovuutta.

Kitsaillen pikkujouluasu on helppo tuunata koruilla, huivilla, vyöllä tai upeilla kengillä. Samankokoiset kaverit kannattaa käyttää hyödyksi ja tehdä vaihto/lainauskauppaa kaverin vaatekaapilla. Toisen vanha mekko on toisen uusi mekko!

Toisaalta jos kyseessä on ensimmäiset viralliset pikkujoulut, ei ole pahitteeksi hankkia kaappiin yhtä laadukasta ja kestävää mekkovalintaa. Veronpalautukset eivät enää auta pikkujouluasun shoppailijaa, joten jos on aiemmin luottanut tähän bonukseen, täytyy nyt löytää rahoitus muualta. Asun hankintapulmaan saa lainaa heti Vipiltä ja voit suunnata kaupoille vielä samana päivänä tarvittaessa.

Se jo aiemmin mainittu pikkumusta on aina turvallinen valinta, joten sellaiseen kannattaa panostaa ja hankkia laadukasta kangasta oleva ja elegantti asu, joka ei mene koskaan muodista.

Jos kaappi ammottaa tyhjyyttään tai vanhat mekot ovat virttyneet tai muuttaneet kokoaan, on silloinkin suunnattava kaupoille. Mikäli haluat satsata luottoasuun, kannattaa varata aikaa, sillä täydellistä mekkoa ei välttämättä löydy ihan sormia napsauttamalla.

Tärkeimpänä vinkkinä: valitse asu, jossa viihdyt. Koko illan kestävä ilonpito onnistuu vain, jos tuntee olonsa mukavaksi ja hyväksi!

Hauskoja pikkujouluja kaikille!

Hae lainaa shoppailuun