09.04.2018 11.29

Tässä ovat suosituimmat verkkokaupat 2019

Shoppailu on nykyään helpompaa kuin koskaan, kiitos moninaisten verkkokauppojen, jotka tuovat loppumattomat varastonsa kotisohvalle ja muutaman klikkauksen päähän.

Nykypäivän kuluttajan valikoima ei ole enää rajoittunut oman kaupungin, tai edes kotimaan, kauppavalikoimaan, vaan ostoksia voi tehdä ympäri maailman ottamatta askeltakaan kotioven ulkopuolelle.

Vippi.fi on etsinyt netin suosituimmat verkkokaupat vuodelle 2019. Tutustu siis Vipin verkkokauppaoppaaseen ja shoppaile fiksusti!

(Päivitetty 4.12.2018)

Hae lainaa heti

Suosituimmat verkkokaupat

Maailman suurimmat, ehkä voi sanoa jopa suosituimmat, verkkokaupat ovat eBay, Amazon, AliExpress ja Wish.

Näiden yhteydessä voidaan mainita vielä ainakin pohjoismaisille kuluttajille tuttuakin tutumpi CDON, joka aiemmin profiloitui elokuvien ja musiikin verkkokauppana, mutta on sittemmin laajentanut valikoimaansa ja myy nykyään lähes kaikkea maan ja taivaan välillä.

AliExpress on kiinalainen verkkokauppa, jossa kiinalaiset kauppiaat myyvät tuotteita ulkomaisille ostajille. Hinnat ovat päätä huimaavan edullisia eikä postikuluja joudu yleensä pulittamaan.

Kyseessä ei siis ole yksi kauppa, vaan kauppa-alusta, jossa useat eri kauppiaat myyvät omia tuotteitaan.

Wish.com on vastaavasti hiukan erikoinen verkkokauppa, sillä se on merkillinen sekoitus somea ja shoppailua. Jos tarjontaa haluaa tutkailla, on kauppaan kirjauduttava joko Facebook- tai Google-tunnuksilla.

eBay ja Amazon ovat muodostuneet jo lähes synonyymeiksi verkkokaupalle. eBay on shoppailijan taivas, sillä sieltä löytyy aivan kaikkea, mitä kulloinkin voi edes kuvitella hankkivansa. Ja paljon sellaista, mitä ei voi edes kuvitella tarvitsevansa.

Amazon on kauppajätti, maailman suurin ja varmasti tunnetuin verkkokauppa. Kummallakaan näistä ei ole (enää/vielä) suomalaista sivustoa, mutta tilaaminen pohjolan perukoille onnistuu kyllä.

Mitä maksutapoja ulkomaisilla nettikaupoilla on käytössä?

Tyypillisimpiä maksutapoja ovat luottokortti ja PayPal mutta myös laskulla maksaminen onnistuu useissa ulkomaisissakin nettikaupoissa. Onpa joissakin myös ihan kotimaiset verkkopankit valittavissa.

Luottokortti lienee yleisin tapa hoitaa verkko-ostosten maksut ja se on samalla myös mainettaan turvallisempi tapa. Mikäli tehty ostos ei jostain syystä koskaan saavukaan perille, on rahojen palauttaminen luottokorttiyhtiön vastuulla.

Visa, Mastercard, American Express toimivat useimmissa ulkomaisissa verkkokaupoissa maksuvälineinä. Jos varsinaista luottokorttia ei kukkarosta löydy, mutta Visa Electron sen sijaan löytyy, sekin käy maksutapa ainakin osassa ulkomaisista verkkokaupoista.

PayPal mahdollistaa maksujen siirrot lähes minne tahansa maailmassa, joten luonnollisesti se on helppo ja suosittu tapa asioida globaaleissa verkkokaupoissa. PayPal-tiliin voi liittää luottokortin tai Visa Electronin. Maksut veloitetaan joko tiliin liitetyltä kortilta tai PayPal-tilin saldolta.

Laskutusjätti Klarna toimii monessa verkkokaupassa laskuvaihtoehtona. Usein lasku on kuluttajan kannalta turvallisin vaihtoehto, sillä korttitietoja ei tarvitse syöttää verkkoon ja tuotteen ehtii ehkä jopa saamaan kotiin ennen kuin se pitää maksaa.

Vipin kulutusluotto ja joustoluotto ovat apunasi myös verkko-ostosten rahoituksessa. Voit hakea lainan tilillesi vaikka kesken shoppailun, kun huipputarjous tulee vastaan.

Miten verkkokaupat toimittavat tilaukset perille?

Se, miten nopeasti tai helposti tilatun tuotteen perille tuleminen sujuu, riippuu verkkokaupasta, sen alkuperämaasta ja valitusta toimitustavasta. Pääosin tilattu tavara liikkuu postin tai kuljetuspalvelu DHL:n matkassa.

Kotiinkuljetus, postiin tai postinomaiseen toimisteeseen (R-Kioski tai vastaava) toimittaminen tai postin noutolaatikkoon tilaaminen ovat eri hintaisia.

Ulkomaisista verkkokaupoista tilatut tuotteet voi saada jopa edullisemmin kotiin kuin lähikaupasta kannetut. Jopa Kiinasta saakka voi tilata tuotteita ilman toimituskuluja eikä aina välttämättä ole edes väliä tuotteen hinnalla.

Kiinasta tilattuja tuotteita ei kannata ihan viikon tai parin varoitusajalla tilata, vaan niiden saapumisessa voi kestää jopa 20 - 40 päivää.

Kun tilaa tuotteita kaukomailta, on syytä tutustua tullin antamiin ohjeisiin.

Pääsääntönä on, että alle 22 € tuotteista ei joudu maksamaan tullimaksua eikä ALV:a. Kun ostettu tuote on yli 22 € mutta alle 150 € ALV:n joutuu maksamaan, muttei tullimaksua. Tulli on onneksi koonnut kiitettävän kattavan paketin netistä tilaajille.

Ovatko ulkomaiset verkkokaupat turvallisia?

Pääsääntölsesti netin verkkokaupat ovat turvallisia. Maalaisjärjen käyttäminen nettishoppailussa on kuitenkin sallittua ja jopa suotavaa.

Jos hiukankin epäilyttää, ettei saa ihan sitä, mitä on tilaamassa tai ei esimerkiksi ymmärrä kaikkea sivuston sisällöstä, ei ehkä kannata tilailla, vaikka halvat nettikaupat houkuttaisivatkin.

Parhaat nettikaupat Euroopassa ja kauempana ovat niitä suuria ja tunnetuimpia, mutta välillä näidenkin sekaan mahtuu muutama ohilyönti.

Netti on pullollaan nauruhermoja kutkuttavia kuvapareja, joissa voi verrata tuotteen kuvastokuvaa ja sitä, mitä tilaaja on lopulta paketistaan saanut.

Ihana juhlamekko on paljastunut liukuvärjätyksiä lumppukasaksi ja kaunis ruokapöytä nukketalon kalusteeksi.

Nyrkkisääntönä: jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä on sitä.

Muista nämä ulkomaisissa verkkokaupoissa:

  1. Tarkista palautus-, vaihto- ja peruutusoikeudet
  2. Kun valitset laskutusvaihtoehdon, ole tarkkana ettet oikeasti saa “kaupan päälle” luottosopimusta lainalle, jota et halua
  3. Jos maksat osamaksulla, katso ettei kokonaishinta nouse huomattavasti kertamaksuun verrattuna
  4. Tarkista tullimaksut! Tutustu hyvin tullin ohjeisiin
  5. Pidä silmällä toimitusaikaa ja toimituskuluja

Verkkokauppojen suosio kasvanut vuosi vuodelta

Verkkokauppa on kasvanut maailmanlaajuisesti jo vuosia ja vihdoin meillä Suomessakin on päästy nettishoppailun makuun. Milleniaalit ovat parhaassa kulutusiässä ja verkkonatiiveina nettikaupoista ostaminen on heille luonnollisempaa kuin hikinen kivijalkakaupoissa kiertely.

Suomessa verkkokauppa on kasvanut vuosittain noin 20 %, mutta vielä Keski-Eurooppa ja Ruotsikin vievät voiton 30 - 35 % kasvulla.

Suomessa verkko-ostokset keskittyvät muun muassa matkojen ja majoituksen ostamiseen, mutta tavaroita suomalaiset eivät vielä ole oppineet hankkimaan verkosta.

Vuonna 2017 suomalaiset ostivat verkosta noin 4,9 miljardin arvosta tuotteita, joten perästä tullaan ja kovaa vauhtia. Päivittäistavaroiden verkkokauppa lisääntyi jopa 90 prosentilla.

Kiinalaiset nettikaupat ovat himoshoppaajan paratiisi?

Kiinasta tilaaminen houkuttaa edullisten tuotteiden metsästäjiä. Kiinalaisten verkkokauppojen hinnat ovatkin lähes älyttömän edullisia länsimaisiin kilpailijoihin verrattuna.

Mutta miten tunnistaa luotettavat kiinalaiset verkkokaupat? Jälleen kerran mitään takuuvarmaa keinoa ei ole ja ennen tilaamista on hyvä tutustua kaupan saamiin arvosteluihin.

Elektroniikkaa Kiinasta ei kannata tilata, sillä mitä todennäköisimmin se ei ole ihan sitä aidointa laatua. Poikkeuksena tietysti ne verkkokaupat, joilla on operointia Suomessakin.

Peruskulutustuotteet sen sijaan tulevat Kiinasta nopeasti ja edullisesti ja jopa luotettavasti. Kunhan muistaa olla tarkkana kauppiaan ja maksutavan valinnassa.

Vippi.fi toivottaa hauskoja shoppailuelämyksiä!

Rahoita shoppailu-unelmat nyt