19.07.2018 14.37

Hae lomalainaa helposti reissuun

Suomalaisten lomabudjetti on minimaalinen verrattuna naapurimaiden vastaavaan. Millaisella budjetilla sinä lomailet? Säästätkö, luotatko lomarahaan vai onko apunasi lomalaina?

Lue Vipin vinkit, missä tilanteissa kannattaa hakea reissuluotto.

Valitse lainasumma nyt

Suomalainen lomabudjetti pienempi kuin naapurimaissa

Vastikään valmistuneen kyselyn mukaan suomalaiset lomailevat tänä vuonna noin 1300 euron lomabudjetilla per kotitalous.

Lomabudjetin määrä on pienentynyt edellisistä vuosista jonkin verran eli noin 5 % ja on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi norjalaisten tai tanskalaisten naapureidemme:

  • norjalainen lomabudjetti 2500 €
  • tanskalainen lomabudjetti 2000 €
  • ruotsalainen lomabudjetti 1700 €

Lomabudjettien laskua on tapahtunut myös Ruotsissa ja Tanskassa, mutta norjalaiset ovat lisänneet lomailuun käytettäviä panostuksia viime vuodesta. Suomessa lomailuun varatut summat ovat pienentyneet jo useamman vuoden ajan.

Toisen tutkimuksen mukaan suomalaisten yleisimmät kesälomabudjetit ovat 500 - 2000 € väliltä, neljäsosa arvioi käyttävänsä lomailuun 500 - 1000 € ja 23 % 1001 - 2000 €.

Budjettia kerätään pikkuhiljaa säästämällä ja tinkimällä arjen riennoissa. Ulkonasyöminen ja shoppailu jää vähälle, kun lomakassaa kerätään. Kaikilla ei kuitenkaan ole joko mahdollisuutta tai aikaa säästää pitkään lomaa varten.

Loman voi rahoittaa myös hakemalla avuksi matkaluotto, joka voi olla ihan tavallinen joustoluotto tai kulutusluotto. Näin on mahdollista käyttää rahat sekä varsinaiseen matkantekoon, majoittumiseen että loman juoksevien kulujen kattamiseen.

Joustoluottoa ei tarvitse edes nostaa kerralla tilille, vaan luotolta voi nostaa esimerkiksi tekstiviestillä rahaa tilille saa joustavasti ja vain tarvittaessa.

Tällainen matkalaina voi antaa myös mahdollisuuden maksaa reissu osamaksulla, mikä keventään yhdelle kuukaudelle kasaantuvia kuluja.

Lomaile fiksusti - pienen budjetin matkat

Lomamatkalle voi kikkailla itsensä myös pienellä sijoituksella. On nimittäin olemassa keinoja, joilla upea reissu onnistuu tinkimättä, kunhan jaksaa vähän nähdä vaivaa ja olla ajoissa liikkeellä.

Matkakohteen valinta vaikuttaa paljon lomaan käytettyyn rahasummaan. Keski-Eurooppa voi kiehtoa, mutta kukkaro sanoo “e-ei”?

Ei haittaa, sillä Itä-Euroopasta löytyy aivan jättimäisen upeita kohteita, jonne turistimassat eivät ole vielä löytäneet ja jotka ovat onnistuneet säilyttämään sekä upeat maisemat että edullisen hintatason.

Lasten kanssa matkustaessa joutuu ehkä hiukan tinkimään budjettimatkailusta, sillä on pidettävä mielessä pienten ihmisten viihtyvyys matkanteossa.

Aikuisporukassa sen sijaan voi kikkailla lennoilla ja lentojen vaihdoilla ja säästää pitkän pennin.

Ja kaikkialla missä verkko toimii ja tekstiviestit kulkevat, tulee lomaluotto vaivattomasti avuksi. Esimerkiksi joustoluotto antaa mahdollisuuden nostaa pikavippi heti omalle tilille omalta joustoluotolta, jos matkan varrella tuleekin tenkkapoo.

Vippi.fi toivottaa kaikille lomailijoille ja reissaajille upeaa ja kuumaa kesän jatkoa! Anna matkakärpäsen puraista ja lähde rohkeasti maailmalle!

Lue lisää Vipin vinkkejä...