02.10.2018 15.13

Aktiivisuusranneke - 8 vinkkiä valintaan ja sen käyttöön

Nyt on todella trendikästä mitata älylaitteilla lähes kaikkea, mikä mitattavissa on. Erilaisilla sovelluksilla, älykelloilla, rannekkeilla ja jopa älyvaatteilla voi mitata kulutetut kalorit, liikutut metrit ja ruokien ravintoarvot.

Mutta mistä sitä tietää, mikä on esimerkiksi paras aktiivisuusranneke? Markkinoilla kun on niitä kymmenittäin. Me katsastimme aktiivisuusrannekkeet ja kokosimme vinkit, joihin voit tutustua!

Miten valita paras aktiivisuusranneke - ota huomioon nämä kriteerit

Aktiivisuusranneke vertailu kannattaa aloittaa käyttötarkoituksen kartoittamisesta, sillä niissä on paljon erilaisia ominaisuuksia. Jos haluaa kerätä dataa esimerkiksi liikkumisestaan tai seurata kaloreiden kertymistä tai kuluttamista, on hyvä tarkistaa, että aktiiviranneke on yhteensopiva muiden laitteiden kanssa.

Huomioi ainakin nämä valintaa tehdessä:

1. Sovellukset. Valitse älyranneke, siten että voit yhdistää sen muihin laitteisiin, jotta saat datan talteen.

2. Helppolukuisuus. Vaikka älyranneke pitäisi sisällään kaikki maailman hienoimmat ominaisuudet, jos sitä ei osaa lukea, sillä ei tee juuri mitään.

3. Käyttömukavuus. Älyranneke on ranteessa koko ajan, jos se ei tunnu mukavalta, vaan häiritsee, se ei sovi tarkoitukseensa.

4. Ominaisuudet. Esimerkiksi lenkkeilijä tai pyöräilijä tarvitsee pgs-paikantimen, jotta kuljettu matka tallentuu.

5. Sykkeen mittaaminen. Onko sykkeen mittaaminen tarpeellinen ominaisuus ympäri vuorokauden? Jos näin on, on valittava aktiivisuusranneke sykemittarilla eli ranneke mittaa sykkeen suoraan ranteesta. Ulkoista sykevyötä ei tarvita.

6. Akku vai paristo. Kuinka kauan akku kestää ilman latausta? Vai onko helpompi vaihtaa paristoja?

7. Vesitiiviys. Uimarille vesitiiviys on olennainen seikka, mutta kannattaa valita ainakin roisketiivis kello, jotta ranneke kestää sateen ja hikoamisen.

8. Ulkonäkö. Jos ranneke on ranteessa koko ajan, niin onhan se mukavaa, jos sitä kestää katsella ja se sopii edes osaan asusteista.

Näihin valintaperusteisiin voisi lisätä myös varaosat. Nimittäin jos aktiivisuusrannekkeen itse ranneke pettää, eikä varaosia voi hankkia, on edessä uusi investointi uuteen rannekkeeseen. Aktiivisuusrannekkeen hankkimista varten saat lainaa nopeasti aina avoinna olevasta lainapalvelustamme.

Muiden älyrannekkeita käyttävien kokemuksia lukemalla voi selvittää hyvin, millainen harkittu ranneke oikeasti on käytössä.

Lapsille on olemassa omat rannekkeensa, junioriversiot aikuisten vastaavista. Aktiivisuusranneke lapselle tsemppaa lasta liikkumaan leikin varjolla. Kun tietty tavoite tulee rannekkeen mukaan täyteen, lapsen puhelimen sovelluksessa avautuu ohjelma ikään kuin palkkioksi. Rannekkeen avulla vanhemmat voivat myös seurailla jälkikasvunsa toimia tai muistutella kotitöistä.

Miten hyödyntää älyranneke, sen käyttö ja antamat tiedot parhaiten

Aktiivisuusranneke ei auta, jos sitä ei pidä ranteessa säännöllisesti. Kuulostaa itsestään selvältä, mutta arvatenkin useista laatikostoista löytyy unohtuneita ja orpoja aktiivisuusrannekkeita.

Jotta rannekkeesta saa sen täyden hyödyn ja saa kerättyä itselleen käyttökelpoista tietoa, sitä on muistettava myös pitää ainakin lähes aina. Mikäli tarkoituksena on esimerkiksi seurata nukkumisrytmiä rannekkeen avulla, tieto on hyvä saada analysoitavaksi.

Aktiivisuusranneke voi myös olla vain tsemppari eli se voi kertoa käyttäjälleen, koska pitäisi liikkua, kun paikallaan jökötystä on kestänyt liian pitkään. Sen avulla voi myös asettaa itselleen tavoitteita päivä- tai viikkotasolla. Ranneke kertoo päivittäisen askel/kilometri tavoitteen ja tsemppaa sekä onnittelee sen saavuttamisesta.

Jos tarkoituksena on tiputtaa painoa, aktiivisuusranneke on hyvä kumppani. Sen voi valjastaa vahtimaan suuhunpantuja kaloreita sekä kulutettuja kaloreita. Kun sen yhdistää sovellukseen, johon voi dokumentoida pudotetut (tai kertyvät) sentit tai kilomäärät, on ranteessa yhtäkkiä mukana kulkeva personal trainer.

Muita herkkuja kiireisille ovat rannekkeiden muut ominaisuudet eli esimerkiksi ominaisuus, joka ilmoittaa viesteistä, sähköposteista ja puheluista.

Aktiivisia syyshetkiä kaikille, tutustuthan kaikkiin Vipin koottuihin vinkkeihin!

Hae lainaa nyt